AFC geeft 2-0 voorsprong uit handen en verliest van koploper Cuijk

Topklasser AFC is er weer niet in geslaagd om een spong op de ranglijst te maken. De ploeg van Willem Leushuis verspeelde een 2-0 voorsprong tegen koploper JVC Cuijk en verloor uiteindelijk in de blessuretijd met 2-3 door een doelpunt van invaller Boy Visser.

“Hoe is het mogelijk” schreeuwde trainer Leushuis nadat de 2-3 was gevallen. De twee corners die daarna nog volgde voor AFC leverde niets meer op en zo verloor AFC. Leushuis die negentig minuten langs de lijn had staan coachen rende na afloop direct zonder wat te zeggen naar binnen. De frustratie is te begrijpen. Niet alleen omdat AFC sinds 21 september niet meer heeft gewonnen of omdat de concurrente bijna allemaal punten pakte, maar simpelweg omdat er veel meer in gezeten had.

Foto Jeroen de Kock: Wel of geen penalty voor Joshua Patrick. Scheidsrechter Hof gaf hem niet.
Foto Jeroen de Kock: En op de koop toe kreeg Patrick ook nog de gele kaart voor een schwalbe

Bij 2-2, tien minuten voor tijd, werd invaller Joshua Patrick bestraft met een gelde kaart wegen een schwalbe, terwijl de aanvaller gewoon een strafschop had moeten krijgen van scheidsrechter Hof. Een paar minuten later kon Cuijk het duel beslissen, maar Fennebeumer, die voor een leeg doel in kon schieten, besloot de bal af te spelen op Schaap die buitenspel stond. Toch kreeg AFC dus als nog de deksel op haar neus. En dat was niet verdiend. Oktay Ozturk zette voor en Visser maakte de 2-3.

Het zag er allemaal zo hoopvol uit voor AFC. Na negen minuten was een voorzet van Enrico Patrick de aanleiding voor de 1-0. Jonathan Richard was de doelpuntenmaker. AFC speelde fel en vol passie. Dat de 2-0 bijna identiek was tekenend. Weer was het een vrije trap van Patrick en nu was het Mitchell Theuns die de bal binnen gleed (2-0).

_DSC8255

Nog voor rust was het gelijk. Doelman Kerwin Hartman ging twee keer niet vrijuit. Tien minuten voor rust redde de doelman op de inzet van Latupeirissa, maar had hij de bal niet klem vast. De rebound was een eenvoudige prooi voor Frenkie Schaap (2-1). In de blessuretijd viel ook nog de 2-2. Een treffer die op dat moment, gezien het spelbeeld, verdiend was. Een vrije trap van Ozturk was zeker houdbaar voor Hartman.

_DSC8379

Na rust was AFC de bovenliggende partij. EN verdiende het een doelpunt. Een schot van Menzo op de paal, een kopbal van Shakison op de lat, afstandsschoten van Grootfaam en dus de strafschop situatie rondom Joshua Patrick.

_DSC8441

Een punt had AFC zeker verdiend ,een nederlaag absoluut niet. AFC blijft op een degradatie plaats staan en mag uitkijken naar de volgende wedstrijd. Zondag uit tegen HBS. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag Topklasse.