AFC hervat de competitie na korte winterstop

Waar andere clubs volgende week pas de eerste competitiewedstrijd van 2016 afwerken moet AFC dit weekend alweer in actie komen. De ploeg van Bart Logchies hervat de Topklasse met een uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen.

AFC wil graag bij de eerste zeven eindigen zodat het volgend jaar in de Tweede Divisie uit mag komen. De eerste wedstrijden na de winterstop zijn gelijk cruciaal. Na het duel tegen Rosmalen wachten de confrontaties met WKE en De Treffers, respectievelijk de nummers één en twee van de competitie. Als AFC deze wedstrijden goed doorkomt doet het prima zaken in de strijd om promotie.

AFCROSMALEN2

Maar eerst wacht dus het duel met degradatiekandidaat Rosmalen. Logchies: ”De stand op de ranglijst zegt niets in deze competitie. We treffen een tegenstander die graag uit de gevarenzone wil komen”. AFC heeft nog een extra motivatie om de wedstrijd winnend af te sluiten. ”Na de wedstrijd hebben we het jaarlijkse diner ter gelegenheid van het 121-jarige bestaan van AFC. Het zou leuk zijn als we aan kunnen schuiven met een overwinning op zak.” De coach heeft de beschikking over een fitte selectie. ”Ook jongens zoals Pepijn Kluin en Tim Wulffraat zijn op de weg terug. De selectie begint nog breder te worden.”

AFCRosmalen1

Tot op heden is er nog niets bekend over de toekomst van Logchies bij AFC, maar hier zal spoedig verandering in komen. De coach ziet in ieder geval geen reden om de club te verlaten. ”Waarom zou ik de club willen verlaten als ik het prima naar mijn zin heb? Ik wil graag met AFC naar de Tweede Divisie. We hebben reeds gesprekken gevoerd over de toekomst. Aankomende zondag zal er tijdens het diner meer duidelijk worden hierover.”

Voor de tweede seizoenshelft bereidde AFC zich onder andere voor op het zonnige Gran Canaria, waar het vier dagen verbleef. ”Het was een fantastisch trainingskamp. De winterstop was in zijn geheel wel erg kort. Wat mij betreft mag hij wel iets langer duren. Voor de spelers is het voetbal niet de primaire activiteit. Maar we zijn in staat om zondag vol gas te geven.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC