AFC is koploper af na thuisnederlaag tegen HBS

AFC is in de zondag Topklasse de koppositie kwijtgeraakt aan Koninklijke HFC. De Amsterdammers verloren in eigen huis met 1-2 van HBS. Het was voor AFC pas de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

AFC was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en kon dit overwicht na een half uur ook omzetten in een voorsprong nadat een mooie aanval van AFC door Pieter Koopmans werd afgerond. Toch kreeg HBS op slag van rust nog een ultieme mogelijkheid om de stand gelijk te trekken maar een kopbal van Jelmer de Winter werd op onmogelijke wijze naast gekopt.

Na rust kwam HBS beter in de wedstrijd en had het slechts tien minuten nodig om weer terug in de wedstrijd te komen. Nadat De Winter in het strafschopgebied onderuit werd gehaald kon Tjeerd Westdijk vanaf elf meter de stand weer gelijk trekken.

De verplichte rust had AFC duidelijk geen goed gedaan en het was HBS dat in het tweede bedrijf de beste kansen kreeg. AFC kwam nog goed weg nadat een treffer van Bram Ros werd afgekeurd maar even later kon Ali Al Fredawi HBS wel op voorsprong brengen.

AFC claimde in de slotfase tot tweemaal toe een penalty maar moest voor de tweede keer dit seizoen zijn meerdere erkennen in HBS waardoor er een einde kwam aan een mooie serie van gewonnen wedstrijden. De ploeg van Bart Logchies zag door de nederlaag de koppositie verspeeld worden aan Koninklijke HFC.