Foto John Beckman

AFC koploper na zege op WKE

AFC is voor de tweede keer dit seizoen koploper van de Topklasse. De 3-1 zege op WKE zorgt er voor dat de ploeg van Bart Logchies voor minimaal een week lijstaanvoerder is. Het beeld is wel enigszins vertekend omdat zowel WKE als De Treffers minder verliespunten hebben dan de Amsterdammers.

Na een tumultueuze week bij WKE waar de club woensdag eerst wel en later weer niet het faillisement aan zou vragen werd er uiteindelijk toch nog gevoetbald tegen AFC. Met slecht drie wissels, door blessures en schorsingen en niet door de omstandigheden van afgelopen week, probeerde de ploeg uit Emmen alle commotie van zich af te spelen. Die hoop was slechts van korte want na  veertien minuten stond AFC met 2-0 voor.

Foto John Beckman: Daan Sutorius schiet zijn dertiende van het seizoen binnen
Foto John Beckman: Daan Sutorius schiet zijn dertiende van het seizoen binnen

Na vier minuten stichtte Mark van den Boogaart met een schot al het eerste gevaar, maar toen kon reservedoelman Melvin de Vroet nog opgelucht adem halen. Na tien minuten was het wel raak. Een goede actie van Melvin Grootfaam werd door Daan Sutorius van dichtbij afgerond (1-0).  Vier minuten later was het weer raak. Grootfaam profiteerde van een slippertje van Van der Linden en ging alleen op De Vroet af. De aanvaller maakte het vakkundig af (2-0). Daarna deed AFC duidelijk een stapje terug en kwam WKE wat beter in de wedstrijd. Een mooie individuele actie van Junior Albertus, die Geoffrey Galata omspeelde, zorgde tien munten voor rust voor de aansluiting (2-1).

Foto John Beckman: Jonathan Richard R) in duel met
Foto John Beckman: Jonathan Richard R)

Na rust deed WKE erg nog een schepje bovenop en ontsnapte AFC aan de gelijkmaker. Robby Holder miste een grote mogelijkheid. Zijn schot ging vanuit vrijstaande positie voorlangs. De wedstrijd leek te kantelen toen Holder met rood naar de kant moet wegens een pittige overtreding op Van den Boogaart. AFC kreeg daardoor wel meer balbezit, maar bleef slordig omgaan met de geboden ruimte. Anton Jongsma was namens de bezoekers nog het dichtst bij een doelpunt.

Foto John Beckman: Dolepuntenmaker Melvin Grootfaam (m) in duel met Jorrit Kunst (l)
Foto John Beckman: Dolepuntenmaker Melvin Grootfaam (m) in duel met Jorrit Kunst (l)

Pas het laatste kwartier werd de numerieke meerderheid door AFC pas goed benut. Eerste schoot Pieter Koopman een niet te missen bal hoog over, maar uiteindelijk was het invaller Tom van den Brink die aan alle illusies van WKE een einde maakte door de bevrijdende 3-1 te maken.

AFC is nu dus koploper en mag die positie volgende week in Groesbeek tegen De Treffers proberen te verdedigen. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Topklasse.

Foto’s John Beckman

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC