AFC maakt door hattrick Raily Ignacio geen fout in Lienden

Tweededivisionist AFC heeft vrij probleemloos de uitwedstrijd bij FC Lienden gewonnen. Door een hattrick van Raily Ignacio keerde de ploeg van Uli Landvreugd met een 0-3 zege terug naar Amsterdam. Bovendien is de wintertitel nu definitief een feit.

Vanaf minuut één was AFC de bovenliggende partij. Yordi Teijsse, de laatste weken goed in vorm, liet twee mooie kansen op de openingstreffer onbenut. Halverwege de eerste helft werden de bezoekers een handje geholpen door Lienden-aanvaller Guytho Mijland. Hij zou zich op hardhandige wijze hebben losgetrokken van een directe tegenstander en kreeg, op advies van de assistent-scheidsrechter, een directe rode kaart. Toen Raily Ignacio twee minuten later de score opende namens AFC, speelden de Amsterdammers eigenlijk al een gewonnen wedstrijd.

Zeven minuten na zijn openingstreffer vergrootte Ignacio, op aangeven van Fouad Belarbi, de marge. AFC kwam nauwelijks in de problemen en liep na een klein uur spelen uit naar 0-3. Opnieuw was Ignacio de gevierde man. De spits strafte een fout van Lienden-invaller Haris Memic genadeloos af om zijn hattrick te voltooien. Daarmee bracht hij zijn doelpuntentotaal van dit seizoen op vijftien treffers.

Met een man minder was FC Lienden niet bij machte om de Amsterdammers serieus uit te testen. AFC speelde de wedstrijd soeverein uit, kreeg zelfs een paar goede mogelijkheden om een grotere uitslag neer te zetten en boekte probleemloos de zesde zege op rij. De ploeg van Uli Landvreugd staat nog altijd bovenaan en heeft een voorsprong van zes punten op Katwijk, de aankomende tegenstander. Door de zege heeft AFC wel alvast de wintertitel in de wacht gesleept.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC