AFC maakt na rust gehakt van BOL: 1-5

In de zaterdag tweede klasse A heeft AFC goede zaken gedaan. De nummer twee van de ranglijst overklaste na de theepauze BOL. Bij rust prijkte er een 1-1 tussenstand op het scorebord, maar toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot stond het 1-5. ,,Van deze zege gaan we even genieten”, vertelde AFC-trainer Wessel Colijn met een lach.

AFC kende ook vorige week een moeilijke start, maar ook toen trokken de Amsterdammers het duel met duidelijke cijfers naar zich toe (0-0 bij rust, 3-0 winst). ,,Net zoals tegen  ZOB liep het na rust lekker”, aldus Colijn.

Foto Tom Poederbach: Dave Weinstein zorgde dat Afc op voorsprong kwam
Foto Tom Poederbach: Dave Weinstein zorgde dat AFC al snel op voorsprong kwam

AFC’er Dave Weinstijn opende namens de gasten in de zesde minuut de score. Uit een vrije trap kwam BOL in de 34e langszij. ,,De eerste 25 minuten speelde we heel behoorlijk, maar daarna was het initiatief aan BOL.”

Foto Tom Poederbach: Bram de Jong loopt juichend weg nadat hij AFC op 1-2 heeft gezet

Doordat het veldoverwicht van het team uit Broek op Langedijk slechts een treffer opleverde, kon AFC na rust afstand nemen. Bram de Jong maakte twee minuten na de hervatting de 1-2. Na de 1-3 van Gijs Roodbeen in de 67e minuut ging het hard. Door goals van Roodbeen en Anton Zamitine werd het uiteindelijk 1-5. ,,In de tweede helft speelden we met veel druk naar voren. We hanteerden een hoog baltempo en BOL kwam er niet meer aan te pas.”

Foto Tom Poederbach: Gij Roodbeen nam twee van de vijf treffers voor zijn rekening

Volgende week speelt AFC het laatste competitieduel van 2013. Nummer vier Marken komt in Amsterdam op bezoek. Bij winst heeft de ploeg van Colijn nog een kleine kans om als nummer één de winterstop in te gaan. Het is daarbij wel afhankelijk AMVJ. De koploper heeft drie punten meer, maar het doelsaldo van AFC is iets beter (plus twintig om plus achttien).

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A