Home / Algemeen / AFC verrassend onderuit bij De Treffers

AFC verrassend onderuit bij De Treffers

Een valse start van een nieuw seizoen in de Tweede Divisie voor AFC. De ploeg, die zich deze zomer flink versterkte met onder andere oud-profs Kevin Visser en Melvin Platje, ging op bezoek bij De Treffers met 2-1 onderuit.

Afgelopen seizoen was De Treffers de nummer 15 van de competitie, een ploeg waar AFC dus weinig problemen mee zou moeten hebben. Maar na ruim vijf minuten stond de thuisploeg al op voorsprong toen Willem den Dekker raak schoot na een afgeslagen corner. Een paar minuten later tikte Platje de 1-1 binnen, maar die ging niet door vanwege buitenspel. Vlak voor rust kon de ploeg uit Groesbeek de voorsprong verdubbelen. In het strafschopgebied werd Oussama Bouyaghlafen aangetikt, waarna de bal op de stip ging. Brian Campman schoot de bal keurig in de linkerhoek.

Na rust zorgde wederom een overtreding op Bouyaghlafen voor gevaar. Hij werd onderuit gehaald door Gevero Markiet, wat een vrije trap opleverde voor De Treffers. Campman nam de vrije trap en die werd behoorlijk gevaarlijk.

Het duurde tot vijf minuten voor tijd voordat AFC wat terug kon doen en via Dalian Maatsen de aansluitingstreffer maakte. Een vrije trap van afstand betekende de 2-1. In blessuretijd was Raily Ignacio nog heel dichtbij de 2-2, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

Een teleurstellende seizoensstart dus voor AFC, dat komende week IJsselmeervogels op bezoek krijgt. Die ploeg won zaterdag in een spectaculair duel van OFC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Archieffoto: Tom Poederbach

Spectaculair Tweede Divisie-debuut OFC, maar geen punten

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC