AFC werkt zich in blessuretijd langs OJC Rosmalen

Topklasser AFC heeft de competitie op goede wijze hervat. De ploeg van Bart Logchies moest in de eerste wedstrijd na de winterstop diep gaan op bezoek bij laagvlieger OJC Rosmalen, maar wist uiteindelijk wel aan het langste eind te trekken. Een doelpunt van Tom van den Brink in de blessuretijd zorgde voor de moeizame 1-2 zege.

Door de weersomstandigheden konden slechts drie wedstrijden in de Topklasse zondag doorgaan. In Rosmalen gingen beide ploegen in de openingsfase gelijk op, zonder dat het echt voor veel gevaar zorgde. AFC’er Jonathan Richard schoot voorlangs en aan de andere kant zag OJC-aanvoerder Frank van Mosselveld zijn poging over het Amsterdamse doel gaan.

Na een klein half uur was het de thuisploeg dat de score opende. Tom Wijkmans wist zijn actie goed door te zetten en die te verzilveren met de openingstreffer: 1-0. Nog voor de rust kreeg AFC-spits Pieter Koopman tot twee keer toe een goede kans op de gelijkmaker, maar beide keren faalde hij één-op-één met doelman Koen van Boxtel.

De sluitpost van OJC Rosmalen wist ook in de tweede helft tot twee keer toe reddend op te treden bij pogingen van AFC. De thuisploeg stond onder druk van de Amsterdammers en kon slechts in de tegenaanval iets terugdoen. De zoektocht naar de gelijkmaker werd een kwartier voor tijd beloond toen Daan Sutorius op aangeven van Magid Jansen de 1-1 binnen schoot.

Het was echter niet genoeg voor de gasten. AFC ging in de slotfase op zoek naar de zege en werd hier pas in de 93ste minuut voor beloond. Een schot van Jansen werd in eerste instantie nog geblokt, maar in de rebound was Tom van den Brink wel trefzeker: 2-1. Het leverde AFC pas de derde zege buitenshuis van dit seizoen op.

De drie punten uit Rosmalen hebben de Amsterdammers naar de tweede plek gebracht in de zondag Topklasse. De achterstand op WKE bedraagt een punt, al heeft de koploper nog twee wedstrijden tegoed. Klik hier voor de actuele stand, de uitslagen en het programma. Vanavond kan de zege nog extra worden gevierd tijdens het jaarlijkse diner ter ere van het 121-jarige bestaan in het Hotel Americain.