AGB houdt moeizaam stand in Zwanenburg

Het wordt met de week spannender in de zondag derde klasse C. Door de nederlaag van Arsenal zijn OSV en AGB op gelijke hoogte gekomen en delen de drie nu de koppositie. Het had echter weinig gescheeld of AGB had op bezoek bij laagvlieger Zwanenburg dure punten laten liggen. De ploeg van Senel Cebar speelde geen beste wedstrijd, maar kon opgelucht ademhalen toen een vroeg doelpunt van Sergio Comvalius genoeg bleek te zijn voor de drie punten: 0-1.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was AGB heer en meester en stond het veelvuldig rond het strafschopgebied van Zwanenburg te zoeken naar een gaatje. De gaatjes werden alleen gevonden bij vrije trappen van Nessie Imac, die doelman René Jonker twee keer tot een redding dwong. Na een kwartier werd de sluitpost van Zwanenburg geklopt. AGB-middenvelder Cihan Kambur ging over het been van Wesley Koopmans heen en waar iedereen dacht aan een strafschop, kwam de bal terecht bij Sergio Comvalius die niet hoefde te twijfelen vanaf de rand van het strafschopgebied: 0-1.

IMG_4037

Veel meer echte kansen konden de Amsterdammers niet creëren, omdat niemand durfde af te drukken. Een zwak Zwanenburg werd zo in leven gehouden. Trainer Mehmit Simsek greep al na een half uur in bij de thuisploeg met een wissel en dat zorgde meteen voor een kleine opleving. Enkele minuten voor de rust werd uit een snelle tegenaanval Ruben Karelse de diepte in gestuurd, zijn lage voorzet vanaf de rechterkant was op maat voor Melvin van den Bosch, maar de aanvaller schoof van dichtbij naast.

IMG_4034

De oefenmeester was duidelijk niet tevreden over zijn team in de eerste helft en Zwanenburg leek herboren uit de kleedkamer te zijn gekomen. Al na twee minuten nam Van den Bosch een afgeslagen bal vanaf zo’n 25 meter op zijn pantoffel, maar zijn schot spatte tegen de lat uiteen. AGB was meteen wakker geschud en moest uit een ander vaatje tappen om niet in de problemen te komen. De wedstrijd had na een uur beslist kunnen worden door Imac, maar nadat Comvalius een hoekschop van Ferdi Yalcin verlengde, schoot de middenvelder van dichtbij hoog over.

IMG_4045

AGB was de tweede helft erg slordig en slaagde er ook niet meer in om zich hiervan te herpakken. Het had weinig gescheeld of Zwanenburg had nog een punt van de Amsterdammers afgesnoept. Een vrije trap werd snel genomen door Karelse, Van den Bosch kon alleen op doelman Nick Ruijmgaart af, maar de sluitpost voorkwam de gelijkmaker. Ruijmgaart moest in de slotfase nog een paar keer handelend optreden om de voorsprong te behouden. De Amsterdammers konden behoorlijk opgelucht zijn dat de 0-1 voorsprong uiteindelijk over de streep werd getrokken.

IMG_4143

Een diepe zucht volgde bij AGB-trainer Senel Cebar. “Wij hebben het nagelaten die 2-0 te maken, waardoor je Zwanenburg nog een beetje laat ademen. Dan wordt het uiteindelijk nog billen knijpen in de slotfase, met allemaal lange ballen.” Momenteel gaat AGB samen met Arsenal en OSV aan kop, gevolgd door Diemen op slechts twee punten. “Het wordt zo nog erg spannend in de competitie. Ik denk dat het kampioenschap pas in de laatste twee wedstrijden zal worden beslist.”

Ondanks het resultaat, was Zwanenburg-trainer Mehmet Simsek tevreden over de prestatie van zijn team. “In de rust was ik erg kwaad, puur op de manier waarop. Na afloop heb ik tegen de spelers gezegd: als ik op deze manier een wedstrijd kan verliezen, dan heb ik daar vrede mee als trainer. De passie, de wil om te winnen, de agressiviteit was in de tweede helft wel aanwezig. Wat we toen hebben laten zien is een goede opsteker voor de komende weken om erin te blijven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!