AH 78 blij met eindsignaal tegen VVOP

En weer een ‘drie-punter’ toegevoegd aan het totaal. AH’78 deed wat het moest doen in hun situatie: de wedstrijd winnen was het devies. Voor rust relatief simpel op 2-0 voor komen, na rust uitbouwen tot 3-0. Niets aan de hand zou je zeggen, tot 3 minuten voor tijd VVOP tegen scoorde en 2 minuten daarna zelfs de aansluitingstreffer produceerde. Met wat geluk (of pech, ligt eraan hoe je er tegenaan kijkt) had de 3-3 nog kunnen vallen, maar uiteindelijk floot scheidsrechter Germs na 90 minuten af met 3-2 op de score-sheet.

De eerste 10 minuten waren voor de bezoekers uit Voorthuizen, met gevaarlijke diepe ballen werden hun snelle spitsen aan het werk gezet. De verdediging van AH’78 had er niet altijd goed het zicht op, een prima afstandsschot van Jeffrey Davelaar in de 3e minuut verdween maar net voorlangs het doel van Maarten Roomer. In de 10e minuut schatte linksback Henrique Banjaktoetoer de snelheid van rechterspits Niels Simon niet goed in, zijn schot vanaf 16 meter verdween via de kruising net over het doel.

Na een kwartier kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd, vanuit de positie werd het spel naar voren verplaatst en met name Mo el Kaddari over rechts gezocht. In de 18e minuut kwam de openingstreffer op het bord, een goed ‘geforceerde’ vrije trap via Paul v.d. Born op 20 meter van de goal werd strak voorgegeven door Mo el Kaddari. Sebastian Schildt stond op zijn post bij de 1e paal en zijn geplaatste kopbal verdween in de touwen: (1-0)

Toch bleef ook VVOP gevaarlijk in de tegenaanval, in de 22e minuut moest Thomas van Middelkoop zijn al gepasseerde keeper op de doellijn redden met een kopbal (!). In minuut 29 een fraaie kans voor Stephan Campbell: een diepe bal van Thomas van Middelkoop werd verlengd door Sebastian Schildt op de in volle ren liggende Campbell, voor de keeper wist hij net niet de rust te bewaren, zijn inzet werd naast getikt door Pieter Verwaal.

In de 30e minuut kwam de fraaie (2-0) op het scorebord, Sebastian Schildt controleerde een inspeelpass goed op het middenveld en verlengde op tijd naar de diep gesprinte Mo el Kaddari, hij passeerde de keeper op snelheid en schoof beheerst de bal in het doel. De thuisploeg controleerde hierna de wedstrijd en zocht met deze tussenstand de thee op.

Mo el Kaddari scoort 2-0 voor AH 78
Mo el Kaddari scoort 2-0 voor AH 78

Na rust had de thuisploeg de wind wat in de rug en speelde makkelijker naar voren. Met goede combinaties via het middenveld werden de spitsen gezocht, in de 57e minuut bereikte Tim Renes met een geplaatste diepe bal Mo el Kaddari over rechts, hij nam de bal goed aan bij de 2e paal en tikte beheerst de (3-0) in de touwen.

Hierna freewheelde AH’78 wat, er waren genoeg mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar men was niet scherp genoeg in de ultieme afronding voor de goal. VVOP maakte verder ook geen aanstalten om de wedstrijd nog een ander aanzien te geven, zij berustten enigszins in hun lot. Tot 3 minuten voor tijd, enige wisselingen in het team van AH’78 haalden het verband wat uit de ploeg en VVOP drong toch weer aan.
Wat gestuntel op 20 meter van de goal van de thuisploeg bracht Glenn Geefshuijsen van de bezoekers in balbezit, hij produceerde een lob die keeper Roomer totaal verraste en stijf onder de lat binnen viel (3-1).

Tim Renes op 10 bij AH 78
Tim Renes op 10 bij AH 78

En ineens kantelde de wedstrijd alsnog, AH’78 liep terug tot op de ’16’ en VVOP hanteerde de ‘pompen of verzuipen tactiek’ en had 2 minuten later weer succes: een actie over rechts via Niels Simon werd niet afgestopt door de verdediging van AH’78 en invaller spits Robert Woudenberg kegelde de (3-2) in de touwen. Op het laatst nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van de rood-zwarten, maar Maarten Roomer redde nog éénmaal bekwaam op een schot van Robert Woudenberg.

Arbiter Germs floot zonder blessuretijd voor het einde, de thuisploeg tevreden met de 3-2 overwinning die zomaar op het laatst nog uit handen had kunnen worden gegeven.

A.s. dinsdag weer een beladen (inhaal-) duel voor AH’78, dan ontvangt het in Huizen de Veenendaalse Racing Club om 20.00 uur. Weer een wedstrijd met wederzijdse belangen, dus komt allen kijken.

Opstelling AH’78:

Maarten Roomer; Mark Wisse; Thomas van Middelkoop; Hans Barmentlo; Henrique Banjaktoetoer; Paul v.d. Born (77. Nordin Jaffaoui); Tim Renes; Gerbert Gooijer (72. Taoufik Ouali); Mo el Kaddari (67. Mounir el Kaddari); Sebastian Schildt; Stephan Campbell.

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)