AH 78 boekt belangrijke zege

De competitie belandt in de eindfase en dan is het vaak zo aan onder- en bovenkant van de ranglijst: wie het best de ‘zenuwen’ in bedwang houdt, komt boven drijven. Of AH’78 het erom doet, is de vraag. Feit is wel dat de Huizer ploeg de laatste jaren in de 3e periode beter dan gemiddeld presteert en als de verdiende zege bij DESTO daarvan de eerste voorbode is, hebben de ‘AH-followers’ gelukkig nog wat in het verschiet.

Als nummer laatst moest de uitwedstrijd tegen DESTO worden gewonnen en na afloop kon worden vastgesteld dat de klus simpel werd geklaard door de in het wit gestoken bezoekers. Na een comfortabele 0-3 ruststand werd met speels gemak de 0-5 op het bord gebracht, de thuisploeg had deze wedstrijd weinig in te brengen.

Onder polaire omstandigheden (ijzige oostenwind in de lengterichting van het veld) werd afgetrapt in Vleuten, DESTO speelde met de wind in de rug en nam direct het initiatief in de wedstrijd. Het eerste kwartier combineerde de oranjehemden makkelijk naar voren en met gevaarlijke vrije schoppen en hoekschoppen kwam men dicht in de buurt van keeper Maarten Roomer. De beste mogelijkheid was voor Barry Zwezerijnen, in de 14e minuut omspeelde hij Elio Sousa de Almeida op links en zijn harde uithaal van zeventien meter ging net over de lat.

De eerste de beste aanval van AH’78 in de 22e minuut leek afgeslagen te worden door DESTO, verdediger Jeroen Bliemer verdedigde uit maar schoot hard tegen de storende Maarten Schrama aan en met een mooie boog verdween deze klutsbal over de handen van keeper Hoveling in de uiterste rechterhoek en kwamen de Huizers verrassend op voorsprong (0-1); dat was nu net het gelukje waar het de vorige wedstrijden aan ontbrak, het leek wel alsof de ploeg los kwam van zichzelf.

AH’78 nam het initiatief over en de wedstrijd kantelde. De bezoekers wisten makkelijker tegen de straffe wind in de ruimte achter de verdediging van DESTO te vinden en na een half uur werd de voorsprong verdubbeld: invaller Nordin Jaffaoui speelde met een simpele voetbeweging Mounir el Kaddari centraal vrij en voor keeper Heuvelink tikte hij de (0-2) onder zijn lichaam in de touwen. Vlak voor rust weer een snelle aanval van de bezoekers: op een inspeelpass van Mounir el Kaddari vanaf links werd slim door Sebastian Schildt ‘overgestapt’, Paul v.d. Born anticipeerde hier goed op en dribbelde de ’16’ binnen. Hij werd aangetikt door Ward v.d. Stam en arbiter de Jong kon niet anders dan naar de stip wijzen, Bomber Schildt bleef kalm en tikte de strafschop hoog binnen (0-3).

DESTO-AH 78 1

Na rust speelde AH’78 met meer zelfvertrouwen en de wind in de rug, de thuisploeg had veel moeite om de bal in eigen gelederen te houden. Vroeg druk zettend draaide AH’78 de duimschroeven aan bij DESTO, een vrije trap van Thomas van Middelkoop zeilde net over de lat, evenals een inzet van Sebastian Schildt. In de 60e minuut schoof laatste man Tim Renes door op het middenveld, hij ging de combinatie aan met Nordin Jaffaoui en zijn schot werd moeizaam gekeerd door doelman Heuvelink.

In de 73e minuut een vrije trap op twintig meter van de goal voor de Huizer ploeg, Sebastian Schildt belastte zich hiermee en krulde met een strakke trap de (0-4) over de muur. DESTO liet het nu lopen en de bezoekers counterden naar hartenlust naar voren. Tien minuten voor tijd viel nog de curieuze (0-5): een voorzet van Maarten Schrama werd ongelukkig terug getikt door Ward v.d. Stam, keeper Heuvelink rekende hier niet meer op en de bal verdween tergend langzaam in de hoek. Met wat meer finesse had de overwinning nog groter kunnen uitvallen, maar Mounir el Kaddari en Thomas van Middelkoop hadden beiden het vizier niet meer scherp na te zijn vrijgespeeld door invaller Gerbert Gooijer.

Een degelijk maar zeker niet groots spelend AH’78 pakte verdiend de drie punten mee uit Vleuten en kan met meer vertrouwen de komende drukke weken tegemoet zien. Te beginnen met Paaszaterdag in en tegen Nieuwland en vervolgens op 2e Paasdag thuis tegen Renswoude.

Hopelijk met beter lenteweer, mompelden de trouwe AH-volgers.