AH 78 dieper in de problemen

De wedstrijd tegen Hoevelaken maakte pijnlijk duidelijk dat AH’78 niet zomaar onderaan 2B bungelt. Voetballend bij vlagen heel behoorlijk, maar achterin op belangrijke momenten niet scherp genoeg en voorin grotendeels schotloos. Dat resulteert in de huidige 10 punten uit 11 gespeelde wedstrijden, een zeer magere score derhalve. Met nog 2 wedstrijden te gaan voor de winterstop, tegen koploper de Meern en ‘concurrent’ UVV, moet gevreesd worden voor een moeizaam seizoen deze jaargang voor de rood-zwarten uit Huizen. Eigenlijk niet echt verwacht, maar wel de realiteit op dit moment.

De wedstrijd begon zoals van te voren verwacht: Hoevelaken zakte in op eigen helft en liet AH’78 het spel maken. Op de ‘niet geheel vlakke’ grasmat een duidelijk moeilijker uit te voeren opdracht dan die voor de bezoekers. AH’78 combineerde redelijk naar voren, maar kon nauwelijks een gaatje vinden in de hechte afweer van Hoevelaken.

De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg ontstond in de 15e minuut: een steekbal van Thomas van Middelkoop op Mo el Kaddari werd net in buitenspelpositie door laatstgenoemde afgerond, geen geldige goal dus. Tien minuten later soleerde Mo el Kaddari over rechts het 16-meter gebied in, zijn harde inzet verdween 5 meter naast het doel. Met Mo el Kaddari weer terug in de aanval was de thuisploeg dreigender dan voorgaande weken, echte scoringsmogelijkheden werden er daardoor nog niet gecreëerd.

En dan gebeurt wat AH’78 dit seizoen wel vaker overkomt: een counter van de bezoekers over rechts in de 27e minuut, eigenlijk de eerste echte aanval van Hoevelaken. Jan Weyn passeert Abed Maachi simpel over zijn rechterbeen en slingert de bal in de ’16’, via een half geraakte bal van Tim Renes ketst de bal zomaar voor de voeten van Jesper Breuers. Hij krijgt de tijd om centraal rustig uit te halen en de 0-1 ligt in het net. Volop ongeloof op de AH-bank, hoe is dit nu mogelijk? De thuisploeg recht de rug en trekt naar voren: Stephan Campbell stuit op keeper Bos na een combinatie met Sebastian Schildt en in de 35e minuut wordt een diepe bal van Henrique Banjaktoetoer door Thomas van Middelkoop verlengd in de ’16’, ook hier is doelman Bos de situatie meester middels een tot corner verwerkte bal.

In de 34e minuut vergroot Hoevelaken de voorsprong zelfs tot 0-2. Een communicatiefout tussen Maachi en doelman Ferket in de AH-verdediging zorgt ervoor dat Dennis de Haas een voorzet van rechts simpel kan binnen knikken en zo de thuisploeg verder in de zorgen drukt. Zes minuten later een vrije kopkans voor Mo el Kaddari na een strakke voorzet van Stephan Campbell via links, zijn inzet gaat over het doel. Vlak voor rust dan toch de aansluitingstreffer voor AH’78: een goede 1-2 tussen Sebastian Schildt en Mo el Kaddari over rechts wordt middels een duwfout op laatstgenoemde in het 16-meter gebied afgebroken, arbiter Jaspes wijst naar de stip en Sebastian Schildt maakt geen fout voor de thuisploeg: 1-2

Schildt scoort uit penalty 1-2

Na rust zijn de eerste vijf minuten voor Hoevelaken, middels drie gevaarlijke vrije trappen voor de 16-meter van AH’78 wordt gevaar gesticht, doelman Ferket weet echter zijn doel schoon te houden. Het volgende kwartier is volledig voor AH’78, via de buitenkanten wordt de Hoevelaken-verdediging onder druk gezet. Een slimme steekbal van Schildt in de 53e minuut brengt Mo el Kaddari vrij voor keeper Bos op 9 meter, zijn aanname is echter niet goed en de bal springt van zijn voet. Tien minuten later een voorzet van Mo el Kaddari op de naar 1e paal gelopen Schildt, zijn kopbal verdwijnt centimeters voorlangs de goal van Bos.

Ondanks hevig aandringen van de van Effrink-equipe, weet Hoevelaken stand te houden in de wetenschap dat de klok in hun voordeel bleef doortikken. Een inzet van Schildt op 8 meter verdwijnt net naast de goal en ook een inzet van de naar voren gestuurde Tim Renes wordt door keeper Bos gestopt. De gasten counteren in het laatste kwartier zo nu en dan gevaarlijk en weten via Jan Weyn nog bijna naar 1-3 uit te lopen, Calvin Ferket wist zijn inzet van de doellijn te tikken. Met man en macht wordt in de laatste fase door AH’78 de weg naar voren gezocht, Hoevelaken gaf echter geen krimp en zocht met de 1-2 de kleedkamer na 90 minuten weer op.

Weer een nederlaag voor AH’78, het heeft nu 2 weken de tijd om een winnend concept te bedenken in de uitwedstrijd tegen de ongenaakbare koploper de Meern, geen eenvoudige opgave voor de Huizer ploeg in de huidige situatie.

Opstelling AH’78:

Calvin Ferket; Henrique Banjaktoetoer; Hans Barmentlo; Tim Renes; Abed Maachi (70. Mark Wisse); Paul v.d. Born (85. Mounir el Kaddari); Thomas van Middelkoop; Maarten Schrama; Mo el Kaddari; Sebastian Schildt; Stephan Campbell.

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)