AH 78 en Zevenhoven machteloos

Een ietwat frisse herfstdag, regen voorafgaand aan de wedstrijd: niet de omstandigheden om er nu eens lekker voor te gaan zitten (of in het geval van AH’78: staan). Het grasveld lag er desalniettemin heel behoorlijk bij, dus kon er gevoetbald worden. Het bezoekende Zevenhoven kon vooraf melden dat het de complete reguliere voorhoede moest missen wegens vakantie en blessures, het laat zich dan ook raden dat de start van de gasten zeer behoudend was. Voor AH’78 gold min of meer hetzelfde, ook daar een aantal vaste aanvallers die door blessures niet beschikbaar waren, de vervangers mochten laten zien wat ze waard waren.

Toch was het Zevenhoven dat in de 6e minuut de eerste mogelijkheid tot scoren kreeg: een inzet van de rand van de ’16’ kon maar net door Calvin Ferket tot corner worden verwerkt. Hierna pakte de thuisploeg de wedstrijd wat meer in handen, ofschoon de spitsen in het eerste bedrijf maar moeizaam bereikt konden worden. Mark Wisse, weer als centrumspits opererend vanmiddag, was zeer bedrijvig maar weinig gelukkig in het afronden. In de 18e minuut werd hij aangespeeld door Stephan Campbell, zijn inzet werd door keeper Martijn Brouwer gestopt.

De grootste mogelijkheid voor de thuisploeg ontstond in de 24e minuut, een voorzet van Stephan Campbell over rechts kwam in het strafschopgebied bij de vrijstaande Sebastian Schildt terecht, hij tikte beheerst in van 13 meter, de bal verdween centimeters links naast de verkeerde kant van de paal. Enig vermeldenswaardig wapenfeit nog van de thuisploeg in de 1e helft was een afstandsschot van de vanaf links naar binnen gekomen Mounir el Kaddari in de 37e minuut, ook die verdween naast het doel. Een weinig spectaculair eerste deel van het duel, een hardwerkende thuisploeg zonder veel creativiteit in de frontlinie, 0-0 bleef het dus.

Basisplaats voor Elio Sousa de Almeida

Na rust een meer aandringend AH’78, Zevenhoven bleef compact verdedigen en vestigde zijn hoop op de kleine aanvaller Danilo Boon die vaak als enige spits voorin voor het gevaar aan Zevenhoven-kant moest zorgen. De thuisploeg voerde het tempo op, combineerde iets makkelijker naar voren en wist met veel energie toch enige mogelijkheden af te dwingen. Een vrije trap van Henrique Banjaktoetoer in de 52e minuut werd voorlangs het doel gekopt door Sebastian Schildt, 2 minuten later counterden de gasten via Danilo Boon over links, zijn inzet verdween via het zijnet naast.

In de volgende 10 minuten een tweetal goede mogelijkheden voor Mark Wisse, in de 62e minuut werd hij aangespeeld door Sebastian Schildt in de ’16’, zijn inzet in de lange hoek werd door doelman Brouwer naast getikt. Tien minuten later draaide hij zich goed vrij in het strafschopgebied en waar iedereen een schot in de lange hoek verwachtte, kogelde hij van 9 meter de bal in de korte hoek waar doelman Brouwer de bal met enig geluk kon keren.

De thuisploeg bleef in het laatste kwart van de wedstrijd sterk aandringen om de verlossende 1-0 aan te tekenen, wat uiteraard voor Zevenhoven ruimte achter de verdedigingslinie opleverde. Afstandsschoten van Tim Renes en Paul v.d. Born voor AH’78 waren niet succesvol, Zevenhoven was nog dreigend met een vrije schop vlak buiten de ’16’ die maar net voorlangs werd geschoten door Roland Verlaan. De bij AH’78 ingevallen Rachid Saghraoui werd 4 minuten voor tijd nog goed weggestoken door Mark Wisse over rechts, hij behield helaas het overzicht niet om de ingelopen Sebastian Schildt te bedienen waarna zijn harde inzet wederom gestopt kon worden door keeper Brouwer.

Als klap op de vuurpijl nog een scherpe counter over links van de gasten in de laatste minuut, Danilo Boon kon met rechts niet de juiste richting geven aan zijn inzet, die dan ook net naast het doel van de goed uitgelopen Calvin Ferket verdween. De thuisploeg had maar zo met lege handen kunnen staan, wat over de gehele wedstrijd gezien niet terecht zou zijn geweest. De goed leidende scheidsrechter Cees van Ewijk uit Utrecht floot na 92 minuten speeltijd af, de 0-0 was en bleef een feit. Twee aanvallend enigszins machteloze ploegen deelden de punten, voor de thuisploeg voelde het toch als 2 punten verloren.

Volgende week de uitwedstrijd tegen nieuwkomer VVOP uit Voorthuizen, een tegenstander die de laatste weken de wind goed in de zeilen heeft. Dat zal weer een spannend duel worden, de onderlinge verschillen in deze klasse zijn als vaker gezegd minimaal en aanvallend vernuft zal vermoedelijk de doorslag geven.