AH 78 handhaaft zich

Eén ding was zeker: op de allerlaatste speeldag zou het lot van AH’78 in de 2e klasse B bezegeld worden. Degraderen, het spelen van nacompetitie of rechtstreeks erin blijven, al deze opties waren nog mogelijk. Het werd het laatste, tot verrassing van velen. De Huizer ploeg deed wat het moest doen en won bij UVV met 1-3 en naasthogere concurrent IJFC uit IJsselstein verloor uiteindelijk de thuiswedstrijd tegen Beursbengels met 1-2. AH’78 mag het verblijf in de 2e klasse met nog een seizoen verlengen en dat deed velen plezier in het Huizense.

Dat zag er trouwens in de 1e helft in Vleuten niet naar uit. De bezoekers kwamen erg ongeïnspireerd uit de startblokken en daar wist UVV in die fase wel raad mee. Het combineerde makkelijk naar voren en werd meerdere malen gevaarlijk rondom de ’16’ van de Huizer ploeg. Zo miste Ted Rooijakkers een mogelijkheid in de 15e minuut, zijn inzet ging rakelings over het doel van Maarten Roomer. In de 22e minuut kwam de onvermijdelijke voorsprong voor de thuisploeg: Loek Dresen ging over links het strafschopgebied in en kon bijna ongehinderd voorzetten, in de 5-meter was Derk Schut attent en tikte de bal over de doellijn (1-0).

Het tot dan toe zwak spelende AH’78 werd vanaf de bank gemaand geconcentreerder te gaan spelen, vooralsnog zonder resultaat: het was Maarten Schrama die in de 25e minuut een gevaarlijke voorzet van links over het eigen doel kon koppen, voor de aanstormende Ted Rooijakkers.Maar vanaf dat moment nam de vanmiddag weer ijzersterk spelende Thomas van Middelkoop het heft in handen, hij penetreerde in de 27e minuut over de as van het veld en gaf een steekpass op maat op de weggesprintte Mo el Kaddari. De keeper werd gepasseerd en de slim meegelopen Paul v.d. Born gaf het laatste tikje (1-1).

11052013UVV-AH782

De opluchting was groot bij de bezoekers en op het half uur begonnen de rood-zwarten beter te voetballen. Een corner in de 33e minuut van Gerbert Gooijer werd overgekopt door Sebastian Schildt en 5 minuten voor rust kreeg Tim Renes een levensgrote kans om de voorsprong voor de Huizers op het bord te krijgen: op een steekpass van Thomas van Middelkoop kreeg hij iets teveel tijd voor keeper Bouma, zijn inzet ging over de goal. Vlak voor rust nog een grote mogelijkheid voor de thuisploeg, op 5 meter van de goal had Derk Schut de bal maar voor het intikken, Maarten Roomer redde echter met een schitterende save zijn inzet en behoedde de bezoekers voor een achterstand.

De rust werd gebruikt om de Huizer bezoekers op scherp te krijgen, met de wind schuin in de rug moest er veel beter gecombineerd worden, want er lag wel degelijk ruimte achter de laatste linie van UVV. AH’78 nam vanaf de aftrap het initiatief over in het duel, nu werd er wel goed gecombineerd over meerdere schijven en de ruimte over de zijkanten benut. Er ontstonden mogelijkheden voor Sebastian Schildt, Tim Renes, Paul v.d. Born en Mark Wisse, maar zij hadden hun vizier nog niet op scherp staan of vonden keeper Bouma op hun weg.

Tot de 62e minuut: in een oogwenk zag Thomas van Middelkoop de ruimte achter de UVV-verdediging en met een bal op maat van 40 meter werd Sebastian Schildt bediend. In de ’16’ omspeelde hij nog een verdediger en via keeper Bouma belandde zijn inzet in het net (1-2).

Op dat moment een verdiende voorsprong, AH’78 rook bloed en de thuisploeg was niet altijd meer bij machte om de voorwaartsen te vinden. Vier minuten later nog een fraaie combinatie tussen Thomas van Middelkoop, Sebastian Schildt en Mark Wisse, laatstgenoemde zag zijn inzet via keeper Bouma net naast het doel belanden. In de 70e minuut werd het duel beslist: een diepe bal van van Middelkoop werd doorgekopt door Tim Renes op Sebastian Schildt, op 13 meter haalde de centrumspits hard uit en de (1-3) was een feit.

Het laatste kwartier kon AH’78 meerdere malen counteren om de voorsprong uit bouwen, Mo el Kaddari werd 2x in de diepte gezocht, maar hij had deze middag weinig geluk in zijn afronding. UVV geloofde het verder wel en scheidsrechter Smit kon zonder blessuretijd het seizoen voor AH’78 besluiten: handhaving was inmiddels een feit geworden nadat bekend werd dat IJFC zijn wedstrijd had verloren.

Een zeer wisselvallig seizoen voor de rood-zwarten kon op het eind toch met een grote glimlach worden afgesloten, het biertje na afloop smaakte dan ook prima. Volgend seizoen nieuwe kansen, waarschijnlijk ook weer met oude bekenden als Valleivogels en Benschop in de klasse.

Opstelling AH’78:

Maarten Roomer; Henrique Banjaktoetoer; Thomas van Middelkoop; Hans Barmentlo; Maarten Schrama (72. Jacob Heinen); Gerbert Gooijer; Tim Renes; Paul v.d. Born; Mo el Kaddari (80. Mounir el Kaddari); Sebastian Schildt; Mark Wisse (76. Stephan Campbell).

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!