AH 78 niet opgewassen tegen De Meern

Koploper de Meern liet vanmiddag zien dat het goed voorbereid Sinterklaas kon gaan vieren: AH’78 was als bezoekende vereniging zo vriendelijk om meerdere cadeautjes klaar te leggen om uit te laten pakken en dat ging de thuisploeg goed af. Men name in de 2e helft kon de basis worden gelegd voor de verdiende 3-1 overwinning voor de Merenezen, het sprookje duurt dus nog steeds voort in Vleuten.

AH’78 startte vanmiddag in een wederom aangepaste opstelling, het is nog steeds zoekende naar de ideale formatie om punten te gaan pakken. Die zijn inmiddels hard nodig, want bivakkerend op de huidige 12e positie kan onmogelijk van een soepel draaiend team worden gesproken, integendeel zelfs.

De thuisploeg werd de bal gegund in de opbouw, wat in de eerste 30 minuten resulteerde in veel balbezit voor de thuisploeg zonder dat daar veel mee gedaan werd. AH’78 verdedigde gegroepeerd rondom de middencirkel en probeerde zo weinig mogelijk fouten te maken. Naar voren toe lieten de bezoekers zich hoegenaamd niet zien. Een enigszins saai schouwspel ontrolde zich derhalve voor de weinige (de winderige kou) trotserende toeschouwers, het merendeel van de supporters had de warme kantine op skybox-niveau opgezocht om de wedstrijd van achter glas te kunnen bekijken.

De Meern combineerde wel vlotter voorwaarts op het hun bekende ‘astro-turf’, wat in de 37e minuut resultaat opleverde. Het linkerverdedigingsblok van AH’78 gaf onvoldoende druk naar voren en Martijn Ruitenburg zette ongehinderd voor vanaf rechts: de niet al te scherpe bal leek simpel weggespeeld te gaan worden door Hans Barmentlo, die miste echter faliekant met links en het leer huppelde voor de voeten van Wim Wakelkamp. Hij pakte dit presentje op 9 meter graag uit: 1-0

De laatste minuten tot aan de rust gebeurde er niet veel meer en beide teams zochten snel de warme thee op.

Na rust pakte de Meern de zaken wat energieker aan, het was dreigender naar voren omdat AH’78 aanstalten ging maken om ook de bakens naar voren te verzetten en dus ruimte weggaf. Een messcherpe counter van de Meern in de 49e minuut resulteerde in een grote kans voor Koen Hoveling, zijn schot ging rakelings over. Twee minuten later kreeg AH’78 een vrije trap op 20 meter van de goal van Pascal Florie te nemen: Stephan Campbell haalde kiezelhard uit, maar Florie (zeer betrouwbaar deze middag) stopte in 2 instanties deze inzet bekwaam.

Het spel werd opener en de Meern profiteerde hier het meest van: Wim Wakelkamp kreeg in de 53e minuut een levensgrote kans vlak voor keeper Ferket, hij miste echter op een haar na het doel. AH’78 zette nu meer druk naar voren en wist in de 60e minuut de gelijkmaker te forceren: een voorzet van Stefan Campbell van rechts kwam net niet bij de vrijgelopen Sebastian Schildt uit, de bal werd half weggewerkt door de verdediging van de Meern en de ingelopen Mo el Kaddari maakte met een fraaie lob van 22 meter over Florie heen de 1-1

Op dat moment wel verdiend, AH’78 kon speltechnisch zeker meekomen met de Meern in die fase. Maar nog geen 3 minuten later liet AH’78 zich weer het kaas van de boterham eten. Een te trage voortzetting van Sebastian Schildt kwam via de rug van een middenvelder van de Meern plotseling op links uit bij de (volgens sommigen) in buitenspel-positie staande Wim Wakelkamp. Zonder vlagsignaal ging het spel gewoon door, Wakelkamp haalde uit vanaf 15 meter, Calvin Ferket redde nog met de voet, maar de wegspringende bal werd attent binnen geschoten door de meegelopen Stef Vermeulen: 2-1

Met de moed der wanhoop, want weer op achterstand staand, probeerden de bezoekers de weg naar voren terug te vinden. Soms werd de poort daardoor achterin wagenwijd opengezet, maar o.a. Koen Hoveling kon niet profiteren van de hem geboden vrijheid. In de 80e minuut gaf de vanmiddag “zeer ongelukkig” spelende Henrique Banjaktoetoer in de opbouw de bal zomaar in de voeten van Martijn Ruitenberg. Die had geen moeite meer om de vrijstaande Koen Hoveling voor het doel te bedienen, waarna de 3-1 een feit werd.

De Meern als koploper duidelijk beter vanmiddag, het strafte persoonlijke fouten bij de Huizer ploeg genadeloos af en won verdiend. Een slechte beurt voor AH’78, zo spelend en kansen weggevend wordt het heel moeilijk om zicht te blijven houden op welk resultaat dan ook.

IJs en weder dienende volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, het eveneens Vleutense UVV komt dan op bezoek in Huizen. Een bekende en directe concurrent voor de onderste plaatsen, een ‘zes-punten’ duel derhalve.

Opstelling AH’78:

Calvin Ferket; Abed Maachi; Hans Barmentlo; Maarten Schrama; Henrique Banjaktoetoer; Paul v.d. Born (70. Thomas van Middelkoop); Sebastian Schildt; Tim Renes; Stephan Campbell; Mo el Kaddari; Mark Wisse (81. Mounir el Kaddari).

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)