AH’78 aast op periode


Wedstrijdverslag  AH’78 – Odysseus’ 91
Zaterdag 24 maart 2011

Gemeentelijk Stadspark, Huizen
Ruststand: 1-0, eindstand: 4-1

Scoreverloop: 30. Mo el Kaddari (1-0); 49. Thomas van Middelkoop (2-0); 70. Thomas van Middelkoop (3-0); 88. Gabe van Wijk (3-1); 89. Thomas van Middelkoop (4-1)

Toeschouwers: 150

Weer een degelijke overwinning AH’78: 4-1

 Het was even omschakelen vanmiddag: van het biljartlaken van Geinoord naar het listige natuurgras in het Stadspark, toch was de uitkomst voor AH’78 qua winstpunten identiek. Weer een overwinning toegevoegd aan het saldo, ditmaal moest Odysseus’91 eraan geloven. Het werd 4-1 voor de thuisploeg en daar viel niets op af te dingen.

Een hoofdrol vanmiddag voor Thomas van Middelkoop, bij alle doelpunten van de van Effrink-brigade was hij betrokken, een puike prestatie van de frontspeler die bij elkaar 4,5 maand door een enkelblessure in de lappenmand heeft gezeten.

Vooraf werd een ieder van de thuisploeg op het hart gedrukt simpel te blijven voetballen, geen onnodige risico’s te nemen en bij twijfel gewoon de ‘lange bal’ te hanteren. Op een dergelijk veld geen overbodige luxe.

De start van de rood-zwarten was bemoedigend, direkt werd goed combinerend de aanval gezocht. In de 5e minuut wist Paul v.d. Born Thomas van Middelkoop te bereiken, zijn schot ging naast. Drie minuten later een knappe solo van Middelkoop over links, zijn laatste aanname was net iets te slordig en keeper Hopman wist zijn inzet te keren.

Odysseus wist hier sporadisch iets tegenover te zetten, vaak werd met veel fysiek de voorwaartsen gezocht. Een goede voorzet in de 28e minuut van links werd door Gabe van Wijk op vijf meter hard naast gekopt, waar een inzet tussen de palen een zekere score had opgeleverd.

De thuisploeg kwam op het half uur op voorsprong. Een geweldige bal-aanname van Thomas van Middelkoop, gevolgd door een loopactie van Sebastian Schildt die 2 verdedigers meelokte. Daardoor ontstond ruimte op rechts bij Mo el Kaddari, de steekbal van van Middelkoop op el Kaddari getuigde van inzicht, de geplaatste schuiver van el Kaddari in de linkerhoek was technisch knap uitgevoerd: 1-0

Met een nog een twee-tal goede mogelijkheden voor rust werd de kleedkamer opgezocht, de voorsprong was verdiend.

Na rust, richting de kantine spelend, werd het tempo opgevoerd door de thuisploeg. Waar mogelijk werden de snelle vleugelspitsen gezocht, die hun tegenstanders dan ook handenvol werk bezorgden.

Na 49 minuten werd de voorsprong verdubbeld, een mooie combinatie tussen Paul v.d. Born en Mo el Kaddari, bereikte Thomas van Middelkoop die voor keeper Hopman geen fout maakte: 2-0

De mooiste actie van de middag kreeg geen passend vervolg, een klassieke solo over rechts en dito voorzet van de razendsnelle Mo el Kaddari werd afgerond met een tegendraadse kopbal van Sebastian Schildt; zijn inzet sprong via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Na 70 minuten viel de 3-0, Paul Reumer stuurde Mo el Kaddari op rechts weg, zijn voorzet kwam bij de 2e paal op het hoofd van Sebastian Schildt die overzicht behield en de bal keurig terugkopte op Thomas van Middelkoop, hij knikte fraai in.

Odysseus had weinig meer in te brengen, maar kwam nog wel op 3-1 doordat de vanmiddag weer sterk keepende Maarten Roomer in de 88e minuut slordig uitverdedigde. Gabe van Wijk benutte deze buitenkans voor de bezoekers.

Een minuut later was de marge weer 3 doelpunten, Paul v.d. Born vond op het juiste moment de weggesprintte Thomas van Middelkoop, die keeper Hopman met een lob verschalkte: 4-1

Een prima ploegprestatie van de Huizers, de stijgende lijn wordt vastgehouden. Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan wacht koploper Valleivogels in het Stadspark. Denkelijk een aanrader om deze wedstrijd te bezoeken.

Opstelling AH’78:
Maarten Roomer, Henrique Banjaktoetoer, Tim Renes, Hans Barmentlo, Jacob Heinen (65. Arnold Bax), Paul v.d. Born, Paul Reumer (77. Gerbert Gooijer), Berry Krijnen, Mo el Kaddari (69. Rachid Saghraoui), Sebastian Schildt, Thomas van Middelkoop

 

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)