AH’78 en FC Weesp houden elkaar in evenwicht: 3-3

In een aantrekkelijke laatste bekerwedstrijd hebben AH’78 en FC Weesp elkaar met een 3-3 gelijkspel in evenwicht gehouden, wat betekent dat Weesp doorgaat naar de volgende ronde van de districtsbeker.

Beide ploegen kozen voor de aanval en dat leverde de thuisploeg al na 6 minuten succes op. Na goed doorzetten van Danny Hoogeveen over rechts kwam de bal centraal voor de voeten van de naar voren geschoven Benjamin de Bruin. De Bruin aarzelde niet en tikte de 1-0 binnen. Twee minuten later stond de gelijkmaker al op het bord. Een scherp aangesneden corner van Weesp werd doeltreffend ingekopt door een van de spitsen. Doelman Soufian el Yaouchi timede niet geheel juist bij het uitkomen.

In de 22e minuut profiteerde Weesp van knullig balverlies van AH’78 op het middenveld. Hierop volgde een diepe bal en deze bereikte spits Buddenberg. Buddenberg werd in de zestienmeter lichtjes aangeraakt door gelegenheids libero Sebastian Schildt en de scheidsrechter wees naar de stip. De penalty werd daarna onberispelijk ingeschoten. Dit betekende een 1-2 voorsprong voor Weesp. Na een half uur was er een grote kans op de gelijkmaker van AH’78. Twee maal werd de bal door Schildt ingeschoten op doelman Copier van Weesp, maar beide inzetten troffen geen doel. In de 43e minuut viel de 1-3 voor Weesp, na een razendsnelle counter over rechts. De voorzet van die flank werd prima ingekopt bij de 2e paal.

Na rust schakelde AH’78 een tandje bij en de opgelopen achterstand bleek niet onoverkomelijk. Op tweederde van de wedstrijd verstuurde Gerbert Gooijer een fraaie dieptepass op Mo el Kaddari. wat ‘geworstel’ in de zestien deed de arbiter besluiten een penalty te geven aan de thuisploeg. Schildt voltrok het vonnis en zette daarmee de 2-3 op het scorebord.  Uiteindelijk was het invaller Mounir el Kaddari die het derde doelpunt voor AH’78 maakte. Mounir el Kaddari reageerde doeltreffend op een slim doorgekopte bal van  Hoogeveen in de 85e minuut. Hierna zou er niet meer gescoord worden. Beide ploegen hadden wel vrede met dit gelijkspel, wat ook de verhoudingen in het veld goed weergaf.

Voor beide ploegen staat komend weekend de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. AH’78 speelt een uitwedstrijd bij Argon, terwijl Weesp op bezoek gaat bij Legmeervogels.

Verslag: Gijs van Slooten