AH’78 krijgt weer deksel op de neus

Vandaag de 2e wedstrijd van het seizoen en de 1e thuiswedstrijd voor de van Effrink-brigade, ASC Nieuwland was de tegenstander. Altijd een lastige tegenstander, ofschoon er nog nooit verloren werd tegen de Amersfoorters.

Onder zonnige maar ook wel benauwde omstandigheden werd er afgetrapt en al snel werd duidelijk dat Nieuwland zich resoluut terugtrok op eigen helft en aan AH’78 het initiatief liet. Op zich vond de thuisploeg dat niet vervelend, al moet gezegd worden dat het tempo waarin de rood-zwarten naar voren trokken niet bijster hoog was.

De eerste 15 minuten gebeurde er niet veel in beide strafschopgebieden, tot de 17e minuut: Thomas van Middelkoop kwam op links vrij en gaf een strakke voorzet ter hoogte van de 11-meter, velen riepen ‘hands’ maar scheidsrechter van Rijn vond hierin geen opzet van de Nieuwland-verdediger. Drie minuten later wat stuntelig verdedigen van de AH-defensie: in plaats van op de tegenstander te letten, keken alle rood-zwarte verdedigers naar de bal bij een combinatie van de bezoekers over links. Lars Hagenbeuk profiteerde hier in het centrum dankbaar van en prikte de (0-1) voorbij Roomer. De thuisploeg zette een tandje bij en verhoogde het tempo. Een mooie combinatie in de 24e minuut tussen Mo el Kaddari en Sebastian Schildt werd afgerond met een dalend schot van Thomas van Middelkoop, keeper Jeen Bunnik redde bekwaam. Inmiddels had Abed Maachi plaatsgemaakt voor Gerbert Gooijer, die op het middenveld ging spelen.

In de 38e minuut dan toch de gelijkmaker: Stephan Campbell draaide zich op links vrij en zijn diagonale voorzet werd bij de 2e paal attent ingetikt door Thomas van Middelkoop: (1-1) Vlak voor rust nog een grote kans op de 2-1: Thomas van Middelkoop stuurde Mo el Kaddari centraal weg, zijn lob werd net voor de doellijn weggehaald door een Nieuwland-verdediger.

Na rust een hevig aandringend AH’78, dat met goed positiespel de verdediging van Nieuwland deed wankelen. Een corner in de 55e minuut van Campbell werd op 3 meter van de doellijn naast gekopt door Gerbert Gooijer. Eén minuut later een vrije schietkans voor Paul v.d. Born na een combinatie met Schildt, hij faalde echter. Een pracht-combinatie tussen Thomas van Middelkoop en Mo el Kaddari in de 59e minuut werd door laatstgenoemde in extremis niet goed aangenomen en dus verprutst. En als klap op de vuurpijl miste Schildt oog-in-oog met keeper Bunnik, zijn stift werd weggeslagen door de doelman.

Van deze 4 kansen waren er zeker 2 rijp voor een doelpunt en als…dan enzovoort. U raadt het al, vijf minuten later countert Nieuwland via Delano Flemming en deze laat zien hoe het wel moet: hij schuift de bal in de rechterhoek en Nieuwland komt op (1-2) AH’78 laat Tim Renes doorschuiven naar het middenveld en hij was het die in de 68e minuut via Gerbert Gooijer vrij voor keeper Bunnik wordt gespeeld, zijn harde uithaal ging via de rechterpaal naast. Nadat Campbell nog een vrije schietkans onbenut laat, countert Nieuwland nogmaals over rechts: de buitenspelval klopte niet bij AH’78 en Hossein Mezbanali profiteert van de ruimte en scoort droog de (1-3) in de 71e minuut. Vier minuten later toch nog de (2-3), goed doorzetten van Renes op rechts resulteert in een voorzet die bij de 2e paal wordt binnengelopen door invaller Mounir Abdel el Kaddari.

De laatste 10 minuten wordt er te weinig gevoetbald door de thuisploeg, Nieuwland vertraagt waar mogelijk en AH’78 ergert zich hieraan en loopt ook nog tegen een vrij domme rode kaart op voor Stephan Campbell (trappende beweging naar Mezbanali). Weer een nederlaag en evenals vorige week onnodig, een te laag rendement uit de scoringskansen levert bijna nooit resultaat op, ook nu niet.

Volgende week opnieuw een poging om de eerste punten binnen te halen, dan wacht VRC in Veenendaal. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zullen we maar zeggen. In vergelijking met vorig seizoen nu een echte valse start, het kan dus alleen maar beter…