AH’78 maatje te groot voor Geinoord.

Na afloop in de gezellige bestuurskamer van Geinoord een welgemeende felicitatie aan het adres van AH’78, deze 0-2 overwinning was meer dan verdiend voor de bezoekers. Alleen toch een vragend gezicht bij één van de bestuursleden van Geinoord: hoe kan het toch dat deze ploeg zoveel beter voetbalt dan pak hem beet 4 maanden terug..
Het wordt enigszins vervelend om dit weer te moeten melden, maar kwaliteit in het team bepaalt uiteindelijk of je wint of verliest. En die kwaliteit was voor de winterstop (om diverse redenen) beduidend minder dan op dit moment, dus is het voor de echte insiders ook weer niet zo verwonderlijk dat er nu wel wedstrijden worden gewonnen door de roodzwarte brigade van Bertus van Effrink.
Voordeel was wel dat tijdens die zwakke periode binnen de club de rust werd bewaard en kalm werd gewacht op betere tijden. Het spreekwoord luid tnu eenmaal: als je wordt geschoren, moet je stil blijven zitten…
En dan nu de wedstrijd zelf: vanaf minuut 1 bepaalde AH’78 wat er op het veld gebeurde, er werd goed naar voren verdedigd, in balbezit ging het balletje snel rond en op gezette tijden werden de vleugelspitsengezocht. Zeker rechterspits Mo el Kaddari had het vanmiddag op zijn heupen, keer op keer flitste hij langs zijn tegenstander, wat in de13e minuut al een grote kans opleverde voor diezelfde el Kaddari:alleen voor keeper Velders gekomen, wist hij net niet de juiste keus te maken, Velders plukte de bal van zijn voeten.
Zevenminuten later viel dan toch de goal voor de Huizer bezoekers: Paul v.d. Born stuurde weer Mo el Kaddari weg op rechts, hij sneed naar binnen en net binnen het 16-meter gebied werd hij gehaakt door een Geinoord-verdediger, strafschop derhalve. Sebastian Schildt zette zich achter de bal en schoot de penalty beheerst binnen: 0-1

Geinoord had tot dat moment nog niet veel terug kunnen doen, het enige wapenfeit van hun kant was een gevaarlijk indraaiende corner van Robert Maat die ternauwernood door Schildt over zijn eigen doel kon worden gekopt.In de 34e minuut een typische (aanvallende) Schildt-actie: ver naar achteren lopend bij een corner van el Kaddari wist hij toch zijn hoofd onder de bal te krijgen, zijn inzet werd via keeper Velders net over de lat getikt. Tot aan de rust bleef AH’78 sterk aandringen om de 2e treffer en de ‘Vorentscheidung’ op het bord te krijgen, wat helaas nog niet lukte, het bleef 0-1.

Na rust trachtte Geinoord de bakens te verzetten: meer beweging vanuit het middenveld en loeren op vrije trappen rondom de ’16’ van AH’78.En die kwamen er ook, met name Robert Maat bemoeide zich met de aanvallen over rechts en de vrije trappen die zo nu en dan versierd werden. Maar deze middag was keeper Maarten Roomer in blakende vorm,alle schoten die op hem af kwamen werden keurig gepareerd of opgevangen: hij hield zijn doel schoon. De gehele verdediging van AH’78 verdiende deze middag trouwens een pluim, er werd secuur verdedigd en eigenlijk geen echte kans weggegeven. Op het middenveld was AH’78 ook al de bovenliggende partij, het positiespel was bij tijd en wijle oogstrelend, zelden werd in balbezit een foute keuze gemaakt. Met name Berry Krijnen als ‘draaipunt’ onderscheidde zich hierbij. Na meerdere kansen gemist te hebben door de voorwaartsen van AH’78, was het uiteindelijk de ingevallen Arnold Bax die met een fraaie steekpass Mo el Kaddari vrij voor keeper Velders zette. Hij tikte beheerst met rechts de bal in de linkerhoek en de 0-2 was inde 77e minuut een feit.

De eveneens ingevallen Rachid Saghraoui (voor Mo el Kaddari) kreeg in de83e minuut nog een prima mogelijkheid aangereikt via Sebastian Schildt, zijn inzet ging helaas over. De wedstrijd kabbelde vervolgens naar het einde, Geinoord geloofde het verder wel en AH’78 wist na 90 minuten wederom 3 punten aan het saldo toe te voegen. Nog altijd koploper in de 3e periode, met de volle 9punten uit 3 duels: nu eens glunderende gezichten aan Huizer zijde.

Volgende week de 1e thuiswedstrijd in een serie van 4: Odysseus’91 is dan de tegenstander in het Stadspark, dat zal gezien de uitslagen van deze competitieronde geen gemakkelijke opgave worden.