Wedstrijdverslag  IJFC 1 – AH’78 1
Zaterdag 28 april 2012
Sportpark Groenvliet, IJsselstein

Ruststand: 0-1, eindstand: 1-2

Scoreverloop: 9. Mo el Kaddari (0-1); 52. Ricky v.d. Graaf (1-1); 81. Rachid Saghraoui (1-2)
Toeschouwers: 250

AH’78 boekt verdiende zege bij IJFC: 1-2

Een inhaalwedstrijd voor de 2e periode en tevens een topduel in de 2e klasse B: IJFC – AH’78; beide ploegen die graag aanvallend voetbal spelen en voor IJFC nog extra belangen op het spel: bij winst zou de koppositie van Valleivogels worden overgenomen met nog 2 wedstrijden in de competitie te gaan.

En wat een ambiance: een prima kunstgrasveld, veel publiek (ook van concurrent Benschop..) en goede weersomstandigheden. Vooraf werd AH’78 door de technische staf op het hart gedrukt het eigen spel te  spelen, goed te combineren, bij voorkeur ‘1x raken’ op dit veld en gebruik te maken van de snelheid op de vleugels.

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd: de bezoekers uit Huizen trokken direkt ten aanval, al na 9 minuten kwam de openingstreffer op het elektronisch scorebord. Thomas van Middelkoop trok vanaf links naar binnen, zag in een oogwenk Mo el Kaddari uit de rug van Peter Klomp weglopen: zijn voorzet werd rechtstreeks door el Kaddari tot doelpunt gepromoveerd: 0-1

En vier minuten later weer een grote mogelijkheid voor de rood-zwarten: Sebastian Schildt voorzag wederom Mo el Kaddari van een steekpass, zijn inzet scheerde rakelings voorlangs het doel van keeper Maaswinkel. Het volgende kwartier kwam de thuisploeg meer in het ritme, met vormgever Dennis Groenendijk aan het roer. Hij bediende zijn voorwaartsen van prima passes, ze kregen echter weinig ruimte van de defensie van AH’78, hun aanvallende pogingen smoorden jammerlijk. Inmiddels was middenvelder Maarten Schrama van AH’78 in het heetst van de strijd al tegen een gele kaart aangelopen en uit voorzorg vervangen door Rachid Saghraoui. Thomas van Middelkoop ging centraal op ’10’ spelen, met de punt naar voren. 10 minuten voor rust werd Saghraoui voor het eerst in stelling gebracht: een goede combinatie met el Kaddari werd door hem net over het doel van IJFC getikt. De rust brak aan met een 0-1 voorsprong voor AH’78, gezien het spelverloop een terechte tussenstand.

Na rust een goed kwartier van IJFC: dat moest druk naar voren uitoefenen en met de wind in de rug kwamen de eerste aanvalsgolven richting het doel van Stefan Koster. Weer was het Dennis Groenendijk die de initiatieven ontplooide en met slimme steekballen over de defensie gevaar stichtte rond de ’16’ van AH’78. In de 52e minuut weer zo’n diepe bal over de defensie, Ricky v.d. Graaf ging op randje buitenspel op Stefan Koster af, zijn schuiver van 18 meter betekende de 1-1

Het IJFC-publiek ging nu vol achter de thuisploeg staan, een overwinning zou de koppositie betekenen. Scheidsrechter Vincent Leijdekker had zijn handen vol aan het duel, moest ogen in zijn rug hebben bij alle fanatiek (maar sportief) uitgevochten duels, maar hield controle over het duel.

AH’78 herpakte zich na een uur spelen, herwon de slag op het middenveld en kwam weer aan het voetballen toe. En dat kunnen ze, zonder uitzonderingen te maken was een ieder op zijn positie in prima vorm en toonde aan dat dit team niet voor niets koploper is in de 3e periode.

Thomas van Middelkoop liet bij vlagen zien waarom hij een goede voetballer is, sterk in de duels en met oog voor de ruimte achter de defensie van IJFC. Als centrale middenvelder voorzag hij de vleugels van prima aanvoer, zo ook in de 81e minuut: slim een duel winnend op het middenveld, voorzag hij Rachid Saghraoui van een fijne steekbal. Op 15 meter van de goal haalde Saghraoui vernietigend uit, de 1-2 kwam op het bord. IJFC moest bekennen dat AH’78 de bovenliggende partij in dit duel was, in de resterende minuten probeerde het nog wel naar voren toe te spelen, de aanvallen strandden echter in de verdediging of waren een prooi van de vanmiddag weer prima keepende Stefan Koster.

Een boeiende en technisch hoogstaande wedstrijd eindigde in een verdiende 1-2 winst voor de bezoekers uit Huizen. IJFC heeft een mogelijk kampioenschap niet meer in eigen hand, maar is zeker nog niet kansloos in deze waanzinnig spannende competitie.

AH’78 moet volgende week naar het Utrechtse UVV, dat zal nog lastig genoeg worden.