AH’78 onderuit bij Renswoude

Dat was een koude douche voor de Huizer ploeg in de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2012-13: met een 4-2 nederlaag werd de aftocht geblazen in Renswoude en dat had de ploeg volledig aan zichzelf te wijten. Een tweetal persoonlijke fouten vlak na rust beslisten de wedstrijd en nadien konden de Huizers slechts achter de feiten aan lopen.

De start was, met een wat aangepaste formatie vanwege een 4-tal afwezigen, heel redelijk: de bal ging goed rond door de linies van AH’78 en Renswoude wachtte schuchter af op wat ging komen. Dat was wat AH’78 betreft aanvaardbaar positiespel tot aan de ’16’ en vervolgens niet veel meer. Renswoude trok zich terug op de eigen helft en wachtte geduldig op foutjes van de bezoekers. De eerste de beste uitval over rechts van Renswoude in de 20e minuut werd vanaf de doellijn keurig teruggelegd op rand ’16’ en knap ingeschoten door Wilbert v.d. Flier (1-0)

De bezoekers schakelden een tandje bij, wat resulteerde in de 1e echte kans voor AH’78: een fraaie dieptebal van Tim Renes in de 25e minuut werd op het laatst slecht aangenomen door nieuwkomer Stephan Campbell, de keeper verijdelde deze mogelijkheid.

Twaalf minuten later weer een goede mogelijkheid voor AH’78: na goed doorzetten van gelegenheids rechterspits Banjaktoetoer, was het weer Campbell die via een verdediger de bal naast de palen schoof. De bezoekers bleven aandringen en in de 42e minuut werd Campbell, voor iedereen zichtbaar, neergehaald in het strafschopgebied, de scheidsrechter zag hier echter geen penalty in. Vlak voor rust weer een steekbal op Campbell en nu werd de lichte duw op hem in de ’16’ wel als penalty aangemerkt: Gerbert Gooijer zette zich achter de bal en schoof deze koel binnen: (1-1)

Na rust een dramatische 10 minuten voor de in het wit gestoken bezoekers. Eerst taxeerde Abed Maachi in de 53e minuut een steekpass op de linkerspits verkeerd in, zijn voorzet werd centraal binnengelopen door Rick de Koning (2-1), drie minuten later ging Banjaktoetoer in de fout: zijn te zachte terugspeelbal op Roomer werd onderschept door Dittger Aarsen en dat was (3-1). En tot overmaat van ramp taxeerde scheidsrechter Snoek het opzoeken van het been van rechtsback Banjaktoetoer door Rick de Koning als overtreding, de gegeven penalty werd in 2 instanties door Dittger Aarsen in de 63e minuut tot de (4-1) gepromoveerd.

Mark Wisse

 

Het moet gezegd, AH’78 liet zich voetballend niet uit het veld slaan door deze snel opgelopen achterstand, al combinerend werd het doel van Jacco van Ginkel gezocht. In de 70e minuut liet de sterk spelende Tim Renes zich op het laatst de bal van de voet tikken door de Renswoude-doelman. Een vermeende handsbal in de ’16’ van een Renswoude-verdediger werd luchtig weggewuifd door de scheids en ook een duwfout op de ingevallen Bilal Marroua in het strafschopgebied werd niet als penalty beoordeeld. Het zat de bezoekers ook niet mee…

Toch was het centrumspits Gerbert Gooijer die in de 78e minuut Mark Wisse op rechts vrijspeelde: zijn inzet betekende de verdiende (4-2). Vlak voor tijd nog een goede kopmogelijkheid voor Stephan Campbell na een voorzet van de goed ingevallen Mark Wisse, zijn inzet verdween naast het doel.

De nederlaag was onvermijdelijk, maar wel zuur: voetballend de betere ploeg zijn, maar door persoonlijke fouten verliezen doet pijn. Ook dat is voetbal, volgende week kans op revanche op het ook al verliezende Nieuwland, een interessante pot.

Opstelling AH’78:

Maarten Roomer; Abed Maachi (53. Mark Wisse); Tim Renes; Hans Barmentlo; Jacob Heinen; Paul v.d. Born; Maarten Schrama; Stephan Campbell; Henrique Banjaktoetoer; Gerbert Gooijer; Mounir el Kaddari (70. Bilal Marroua)

Scheidsrechter: P. Snoek
Toeschouwers: 100

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)