Ruststand: 0-1, eindstand: 0-2

Scoreverloop: 37. Ted Rooijakkers (0-1); 75. Ivo Toxopeus (0-2)

Toeschouwers: 75

Op 2e Paasdag, met redelijk wat regen, ging AH’78 voor de 2e maal dit weekend van start. Ditmaal tegen het Utrechtse UVV, een inhaalwedstrijd voor de 2e periode. Het veld had van de regen weinig te lijden, sterker nog: de bal ‘liep’ beter deze middag dan afgelopen zaterdag.

De Utrechters hadden een positieve balans tegen de Huizers van 2 tegen 0, opgebouwd in het vorig seizoen. Een lastig te bespelen tegenstander dus en dat bleek ook weer deze middag. Veel lengte in de ploeg en vanuit een gesloten verdediging loerend op de counter, werd het een pittige middag voor de thuisploeg.

Het eerste halfuur was het spel redelijk gelijkopgaand, AH’78 speelde als vanouds met het steven naar voren. De thuisploeg bepaalde het spel, kwam via de flanken vaak door maar voor het doel nog niet echt scherp.
UVV speelde met veel mensen achter de bal, bleef goed vanuit de positie spelen en loerde op de tegenaanval via hun gevaarlijke spitsenduo Valkenburg en Rooijakkers.Na 28 minuten een grote kans voor de bezoekers, René de Blok had op 8 meter schuin voor de goal de hoek voor het uitzoeken maar schoot enigszins gehaast voorlangs.In de 35e minuut kwamen de Utrechters verrassend op voorsprong, AH’78 was gehandicapt door een voortsukkelende Berry Krijnen die al eerder om een wissel vroeg en op dat moment in ondertal kwam in de verdediging: op 14 meter wist Ted Rooijakkers een halve voorzet met een gemikte kopbal in de uiterste linkerhoek tot doelpunt te promoveren: 0-1 voor UVV. Voor rust nog 1 grote kans voor de thuisploeg: een vrije trap van Paul v.d. Born kwam goed bij de 1e paal op het hoofd van Sebastian Schildt, zijn inzet verdween net voorlangs het doel van keeper Bouma.

Na rust ging AH’78 op zoek naar de gelijkmaker en via snel positiespel werden de voorwaartsen gezocht. Dit leverde meerdere mogelijkheden op voor Paul v.d. Born, Rachid Saghraoui, Thomas van Middelkoop en Paul Reumer, maar telkens kwam men net een teen tekort of stond de verdediging van UVV goed opgesteld. Grootste kans was er voor Sebastian Schildt, een voorzet van de zijkant werd prima door hem ingekopt, maar op de doellijn werd de bal weggehaald door een UVV-verdediger. Een zekere gelijkmaker werd hierdoor voorkomen. AH’78 bleef goed doorgaan en de aanval zoeken, de mogelijkheden die hierdoor ontstonden werden echter niet benut. De oude voetbalwijsheid doet dan opgeld: maak je hem zelf niet, dan valt tie aan de andere kant. Een uitgelokte vrije trap op de punt van de ’16’ op een kwartier voor het einde werd hard en laag ingebracht door Ivo Toxopeus. Of hij dit als een voorzet voorzet bedoelde of niet, de bal verdween langs een woud van benen in de uiterste linkerhoek naast Stefan Koster en de 0-2 was een feit.  De laatste 10 minuten was het de dood of de gladiolen voor AH’78, men probeerde nog van alles, maar niets lukte meer deze middag. Of zoals spits Sebastian Schildt na afloop opmerkte: ‘We hadden nog een half uur kunnen doorvoetballen, die goal zou toch niet meer vallen’ Een wat zure nederlaag, veel balbezit hebben en kansen creëren, maar toch niet kunnen winnen: dat kan ook gebeuren in het voetbal. Aan inzet en passie ontbrak het de thuisploeg zeker niet.

Aankomende zaterdag de kraker voor de 3e periode tegen koploper Benschop in het gelijknamige dorp, dan zal de rood-zwarte equipe van Bertus van Effrink er weer moeten staan. We hopen op veel aanhang uit Huizen om de ploeg te ondersteunen, uit ervaring weten we dat de thuisploeg ze warm zal onthalen!