AH’78 te sterk voor Desto vandaag

Wedstrijdverslag  AH’78 –DESTO  Zaterdag 10 maart 2012

Ruststand: 2-1, eindstand: 4-2

Scoreverloop: 10. Barry Zwezerijnen (0-1); 33. Sebastian Schildt (1-1); 43. Mo el Kaddari (2-1); 67. Thomas van Middelkoop (3-1); 78. Ward v.d. Stam (3-2); 90. Rachid Saghraoui (4-2)

Toeschouwers: 50

AH’78 scoort krappe voldoende, maar wint wel van DESTO: 4-2

Vanmiddag het thuisduel tegen DESTO uit Vleuten, op papier een lastige tegenstander. Immers, het heen-duel eindigde in een 2-0 nederlaag voor de Huizer ploeg, waar toen weinig op af te dingen viel.

De opstelling moest op 1 positie gewijzigd worden t.o.v. vorige week, Hans Barmentlo verving de niet-geheel fitte Paul Reumer centraal achterin. De start van AH’78 was niet erg bemoedigend, ondanks het van te voren uitgedokterde strijdplan was er een soort algehele matheid over het team. Duels werden niet of slap aangegaan en veel ‘2e ballen’ waren voor de bezoekers. Dat resulteerde na 10 minuten in de voorsprong voor DESTO: een nogal onhandig weggegeven breedtebal van Henrique Banjaktoetoer belandde pardoes voor de voeten van centrumspits Barry Zwezerijnen, diens strakke inzet van 20 meter was teveel voor Maarten Roomer: 0-1

Het thuis-team werd vanaf de kant aangespoord energieker te gaan spelen en gaandeweg verplaatste het spel zich naar de DESTO-kant. Er werd sneller en zuiverder gecombineerd en de aanvallers kwamen meer in hun spel. In de 22e minuut een vrije trap op 20 meter van het DESTO-doel, weer zette Sebastian Schildt zich (evenals vorige week) achter de bal, zijn inzet verdween rakelings naast. Zeven minuten later een goede combinatie centraal voor de ’16’ van DESTO, de bal belandde uiteindelijk bij Maarten Schrama die zijn volley met links (!) net naast zag gaan. Dat had maar zo de gelijkmaker kunnen betekenen, wat in die fase van de wedstrijd verdiend zou zijn geweest.

De gelijkmaker ontstond toch vlak hierna: in de 33e minuut werd een vrije trap van Thomas van Middelkoop met het hoofd geschampt door Jacob Heinen, de wegspringende bal kwam bij de 2e paal terecht bij schutter Schildt, zijn harde schuiver met links betekende de 1-1

En AH’78 drukte nu door, DESTO kwam er steeds moeizamer uit en in de 43e minuut was het Thomas van Middelkoop die het overzicht behield en Mo el Kaddari centraal wegstuurde, diens lob verdween over keeper van Lith in de goal: 2-1

Dit was tevens de ruststand en een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

Na rust dicteerde AH’78 de wedstrijd, zonder echt groots te spelen. Het creëerde een aantal mogelijkheden via de vleugels, de juiste eindpass ontbrak echter om de score uit te bouwen. In de 60e minuut een nogal domme actie van Tarik Azaroual van DESTO: op 3 meter van de scheidsrechter gaf hij Maarten Schrama een kopstoot. Hij kon met ‘rood’ van het veld. In eerste instantie wist AH’78 de overtal-situatie maar matig uit te buiten, het positiespel verliep te traag om DESTO echt te verontrusten.

In de 67e minuut dan toch de 3-1 voor de thuisploeg. Een dieptepass van Hans Barmentlo werd in 1x keer verlengd door Sebastian Schildt op Mo el Kaddari, diens steekpass bereikte Thomas van Middelkoop en met links tikte hij de bal binnen.

DESTO ging nu va-banque spelen, gaf achterin meer ruimte weg. De mogelijkheden die er daardoor ontstonden voor AH’78 werden niet benut, sterker nog: in de 86e minuut kwam DESTO op 3-2. Matig centraal naar voren verdedigen gaf v.d. Stam de mogelijkheid om een voorzet van rechts voorbij Roomer te koppen.

En DESTO zette nogmaals aan om de gelijkmaker te forceren, 2 minuten later was het bijna zover: een omhaal van Zwezerijnen kon op het laatst nog geblokt worden door Jacob Heinen. In de slotminuut dan toch de bevrijdende 4-2: de ingevallen Rachid Saghraoui had een vrij veld voor zich na een steekpass van Berry Krijnen. Voor de DESTO-doelman bewaarde hij de rust en via diens handen verdween de bal in het doel.

Scheidsrechter Duindam uit Nieuw-Vennep liet nog aftrappen, maar floot direct daarna voor het einde.

Een verdiende overwinning voor AH’78, speltechnisch de baas over DESTO. De uitvoering, met name in ’11 tegen 10′, liet echter nog regelmatig te wensen over.

Voor de 3e periode deed de thuisploeg goede zaken, met 6 uit 2 wordt de lijst nu aangevoerd. Nu maar eens kijken of dat volgende week een vervolg bij het sterke Geinoord kan krijgen.

Opstelling AH’78: Maarten Roomer, Henrique Banjaktoetoer, Hans Barmentlo, Tim Renes, Jacob Heinen, Paul v.d. Born (65. Arnold Bax), Maarten Schrama, Berry Krijnen, Mo el Kaddari (78. Rachid Saghraoui), Sebastian Schildt, Thomas van Middelkoop (80. Jaimy Haage).

 

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)