AH’78 verslaat ook Valleivogels

Het ging wel ergens over vanmiddag, dat was duidelijk te merken. De bezoekers uit Scherpenzeel hadden hun vaste bezoekersschare meegenomen en ook de AH-kern was aanwezig, ondanks de wat gure omstandigheden in vergelijking met vorige week. Relatief veel bezoekers dus in het Stadspark, die er voor gingen zitten.

Op het spel stond de koppositie in de 3e periode en voor Valleivogels uiteraard ook de continuering van hun koploperschap in 2B.

De thuisploeg kon met zijn sterkste opstelling van start gaan en dat gold ook voor Valleivogels. Al na 3 minuten gaf AH’78 een duidelijke waarschuwing aan Valleivogels af: Mo el Kaddari slalomde vanaf rechts naar binnen en gaf af op de vrijgelopen Sebastian Schildt, zijn inzet met buitenkant-rechts verdween ook aan de buitenkant van de rechterpaal naast het doel..

Valleivogels antwoordde na 15 minuten met een vrije trap op 18 meter van de goal: een lastige harde schuiver van libero Ed van Leenen werd door Maarten Roomer goed naar buiten gebokst.

Interessant was het verschil in spelstijl tussen beide ploegen, in ogenschouw nemend de nogal stevige wind in de lengterichting van het veld: Valleivogels met de wind in de rug hanteerde voor rust vaak van achteruit de lange bal met mogelijkheden om door te koppen naar de voorwaartsen, AH’78 daarentegen probeerde ondanks de hobbelige grasmat toch te combineren tussen de linies en van daaruit de buitenkanten te zoeken.

Objectief gezien had Valleivogels meer van het spel in handen dan de thuisploeg door vaak ook een fysiek overwicht, echte grote kansen ontstonden daar echter niet door.

Twee mogelijkheden nog voor de thuisploeg voor de thee: een voorzet van Berry Krijnen van links werd door Thomas van Middelkoop niet goed behandeld, zijn inzet verdween naast het doel. En Mo el Kaddari zag een kansrijke inzet van 10 meter gestopt door de doelman van Valleivogels.

Grootste mogelijkheid voor rust was in de 25e minuut voor de bezoekers: volledig vrijgespeeld in de ’16’ wist hun nr. 11 geen raad met de vrijheid die hem werd geboden, zijn inzet werd gekraakt en hobbelde naast.

Na rust een aantal wijzigingen bij de thuisploeg: keeper Maarten Roomer moest zich noodgedwongen met een rugblessure laten vervangen door Stefan Koster en Paul Reumer nam de positie in van Paul v.d. Born.

Met de wind in de rug was het nu 1 ploeg die het spel bepaalde: AH’78; met goed positiespel werd Valleivogels naar achteren gedrukt, waarbij vaak de zijkanten werden benut. In de 52e en 53e minuut was het 2x Sebastian Schildt die kansrijk vrijgespeeld werd voor het doel, zijn eerste inzet werd via een verdediger van Valleivogels geblokt, een minuut later werd zijn tegendraadse kopbal na een voorzet van el Kaddari door de keeper gered.

En AH drukte door, 13 minuten later werd een indraaiende corner door Thomas van Middelkoop door de  inlopende Hans Barmentlo net over de dwarsligger gekopt en weer 10 minuten later soleerde van Middelkoop zich centraal vrij voor de goal: zijn inzet met links vanaf 16 meter werd gestopt door de doelman van Valleivogels.

De wedstrijd schreeuwde nu om een beslissing: degene die de goal zou maken, zou de winnaar worden. Zes minuten voor tijd kwam die dan ook: het was weer Thomas van Middelkoop die het overzicht behield en op rechts Mo el Kaddari vrijspeelde voor de goal: zijn harde inzet verdween onhoudbaar in de linkerhoek: 1-0

Valleivogels zette nog aan voor een slotoffensief en kwam 2x dreigend voor de goal van Stefan Koster, hij hield zijn doel echter schoon en zo trok de thuisploeg voor de 5e keer op rij aan het langste eind, de 3 punten waren weer binnen.

Over het geheel genomen een verdiende maar krappe overwinning voor de thuisploeg, dat werd na afloop ook beaamd door coach Harry Epskamp van Valleivogels.