Ajax alleen aan kop in 1A

Ajax is in zaterdag 1A alleen aan kop gekomen en heeft twee punten afstand genomen van Swift. Ajax had de lastige uitwedstrijd  bij CSW uit Wilnis op het programma staan, maar kwam niet echt in gevaar.

Hoewel CSW geen slechte ploeg heeft en de laatste weken goede punten heeft gepakt, domineerde Ajax de gehele wedstrijd. En als Dennis Kaars dan ook nog zijn dag heeft, zijn de drie punten een logisch gevolg. Kaars opende de score na een goede voorzet van Sergio Cameron. De aanval die er aan vooraf ging mocht er ook zijn. Voor rust werd het ook al 0-2, nadat Melvin de Groot in de dipte werd aangespeeld. Hij nam de bal goed aan en werkte diagonaal af. Ajax kon dus gerust aan de thee.

In de tweede helft weer een dominant Ajax, maar toch werd het nog even benauwd voor de ploeg van Bart Logchies. Nadat CSW in de 60e minuut de 1-2 binnen werkte, voorkwam Ajax keeper Danny Been met een fantastische redding de 2-2. Daarna kon Ajax weer volop gaan aanvallen en zorgde opnieuw Kaars voor de beslissing 1-3. De score had daarna nog verder op kunnen lopen. CSW was verslagen.

Een vervelend incident vlak voor tijd wierp nog een smet over deze wedstrijd. Ajax speler Jeffrey Mols moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis na een botsing met een CSW speler. Het is nog onbekend wat de schade hiervan is.

Trainer Bart Logchies vernam na de wedstrijd dat concurrent Swift twee punten had verloren. Toch wil hij nog niet vooruit kijken naar een eventueel kampioenschap.
Logchies:’We leven van wedstrijd naar wedstrijd en meer niet. Wij moeten gewoon ons uiterste best blijven doen. Ik denk ook nog niet aan de wedstrijd tegen Swift over drie weken. Volgende week staat eerst VVA’71 op het programma en daar werken we deze week weer naartoe. Maar natuurlijk, eerlijk is eerlijk, als het zo blijft gaan dan is de kans aanwezig dat we kampioen worden.’