Ajax haalt Glenn van Zoolingen (AFC) terug

Hij kreeg meerdere berichtjes van oud-ploeggenoten Siver Abdulrahman, Kenneth Misa-Danso en even later ook Rience Schurman. Of Glenn van Zoolingen een terugkeer naar Ajax zag zitten, ondanks dat hij rond de jaarwisseling had bijgetekend bij tweededivisionist AFC. Toch draagt Van Zoolingen volgend seizoen weer het shirt van de zaterdag Hoofdklasser.

De 24-jarige middenvelder had onlangs een gesprek met zijn trainer, Ton du Chatinier, over diens plannen. “De periode voor mijn bovenbeenblessure speelde ik lange tijd rechtsback. Tijdens mijn revalidatie ben ik voor mijzelf naar volgend seizoen gaan kijken en nadenken wat ik precies wil. De trainer vertelde dat het middenveld goed staat en dat ik mij op de rechtsbackpositie moest richten. Ik begon het leuk te vinden, maar toch sta ik liever op het middenveld.”

Het contact met zijn oude club Ajax, waar hij voor AFC al acht seizoenen speelde (vier in de jeugd en vier in het zaterdagelftal), is altijd warm gebleven. Dat zijn oud-ploeggenoten Kenneth Misa-Danso (Quick Boys) en Rience Schurman (Zeeburgia) terugkeren op De Toekomst, speelde ook mee. “Zij wisten dat ik in gesprek was met AFC. Er speelden meer clubs, maar bij Ajax heb ik nog altijd een goed gevoel. Ik heb het er met AFC over gehad en zij snappen mijn argumenten. Dat ik liever voor een plek op het middenveld ga. We gaan als even goede vrienden uit elkaar.”

Op het moment dat Misa-Danso en Abdulrahman te horen kregen dat er een opening was voor een terugkeer van Van Zoolingen, belde trainer Jorg Smeets zijn voormalige aanvoerder al snel op. “Ik heb er goed over nagedacht. Ik ben naar AFC gegaan om mijzelf te ontwikkelen op een hoger niveau, dus van de Tweede Divisie naar de Hoofdklasse is inderdaad ook voorbij gekomen. Op een gegeven moment ga je alle plusjes en minnetjes naast elkaar zetten en is Ajax de beste keuze. Terug met een aantal vrienden, een leuke selectie en daarmee volgend seizoen meedoen voor promotie.”

Foto boven: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)