Home / Algemeen / Ajax haalt Zakaria el Biyar (Huizen) als vervanger van Kharchouch

Ajax haalt Zakaria el Biyar (Huizen) als vervanger van Kharchouch

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft binnen drie dagen de opvolger gevonden voor Reda Kharchouch, die na dit seizoen naar Quick Boys vertrekt. Linkerspits Zakaria el Biyar komt in de zomer over van derdedivisionist Huizen.

Huizen wilde de aanvaller uit de eigen jeugdopleiding graag behouden, maar El Biyar koos uiteindelijk voor Ajax. El Biyar: “Ik ben er met Huizen gewoon niet uitgekomen en wilde ook graag een nieuwe uitdaging. Die heb ik met Ajax zeker gevonden.”

De Hilversum woonachtige aanvaller hield een goed gevoel over aan de gesprekken met trainer Jorg Smeets. “Ajax heeft in een systeem dat mij erg ligt en daarnaast ken ik ook nog een aantal spelers. Berry (van ’t Land) ken ik goed en vorig seizoen hebben we met Huizen in de competitie tegen Ajax gespeeld.”

De 21-jarige El Biyar speelt sinds de B-junioren bij Huizen en is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht. “Helaas gaat het dit seizoen niet zo goed met Huizen en hebben we een moeilijk seizoen. Ik zal er de komende maanden alles aan doen om Huizen in de Derde Divisie te houden.”

El Biyar is na Kenneth Misa Danso de tweede aanwinst voor de ploeg van Jorg Smeets. Voorlopig ziet de oefenmeester voor komend seizoen alleen Reda Kharchouch naar Quick Boys vertrekken.

Foto Henk Heijnen / website SV Huizen

Send this to a friend