Ajax heeft aan een helft genoeg tegen WVHEDW

Ajax is de groepsfase van de districtsbeker begonnen met een overwinning. De ploeg van de nieuwe trainer Jorg Smeets was met 0-2 te sterk voor zaterdag eersteklasser WV-HEDW, een stand die halverwege al was bereikt door doelpunten van nieuwkomers Tonnie Cusell en Donny van der Dussen.

Na de degradatie uit de Topklasse kwam er afgelopen zomer een flinke renovatie in de selectie. In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen stonden acht nieuwkomers in de basis bij de zaterdag Hoofdklasser. Een gerenoveerd Ajax nam op bezoek bij WV-HEDW wel meteen de touwtjes in handen. Waar eerst nog een poging van Kenneth Misa-Danso via een been van WV-HEDW over het doel ging, was Tonnie Cusell na vier minuten wel trefzeker. Een diepe bal van Donny Rijnink werd verkeerd ingeschat door de WV-verdediging, waarvan de spits met een schot over doelman Jordy Heimens kon profiteren.

ajax juichen slide

Ajax kende een sterke openingsfase en had zelfs de score uit kunnen breiden, alleen werd een kopbal van Glenn van Zoolingen van de doellijn gehaald. Pas na een half uur liet WV-HEDW zich zien op het eigen kunstgrasveld. Een voorzet van Sander Aznar Martinez werd echter door Lennart Bril naast het doel van Ajax gewerkt. De grootste kans van de thuisploeg was voor Mick van Moerkerk, maar hij kon zijn actie vanaf de middenlijn niet omzetten in een doelpunt.

ajaxwv4

Nog geen drie minuten later deelde Ajax aan de andere kant een tik uit. Cusell bracht de bal na een goede solo bij Donny van der Dussen, die van zo’n vijftien meter de bal met een streep in de rechterhoek schoot: 0-2. De beslissing leek gevallen, al richtte WV-HEDW zich goed op na de rust. De eersteklasser kreeg meer grip op de wedstrijd, terwijl Ajax juist een tandje terugnam. Het zorgde voor een strijd die voornamelijk op het middenveld werd uitgevochten, zonder nog echte kansen op te leveren. Beide ploegen konden in de tweede helft geen grote kansen meer creëren, waardoor de 0-2 voorsprong van Ajax stand hield.

ajaxwv3

Jorg Smeets (Ajax) was ondanks het resultaat gematigd tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “Ons eerste half uur was goed. Van tevoren wisten we dat we er meteen vol op moesten gaan en dat hebben we goed gedaan. Daarna werd het wat slordiger, wij hoefden natuurlijk niet meer. Alleen was ons positiespel de tweede helft slecht en speelden we een matige tweede helft; daar moeten we echt nog aan werken.”

Voor WV-HEDW-trainer Kees Oostermeijer was het juist andersom. “In de eerste helft hadden we iets teveel ontzag voor Ajax en dat resulteerde in reactief voetbal. Na de 0-2 was ik blij dat het rust was, want dan kon ik wat dingen rechtzetten.” Vervolgens speelde WV-HEDW een betere tweede helft. “Dat komt omdat we een ander spel waren gaan spelen. En de manier waarop we die tweede helft hebben gespeeld, stemt mij tevreden. Daar kunnen we mee verder.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)