Ajax-keepster Eli Sarasolo zeven wedstrijden geschorst

Kersverse landskampioen Ajax lijkt het de eerste weken van het nieuwe seizoen in de Eredivisie vrouwen te moeten doen zonder Eli Sarasola. De keepster kreeg een schorsing van zeven wedstrijden wegens het uitdelen van een stomp in de bekerfinale tegen PSV.

Het moment van Sarasola, waarbij zij PSV’er Lucie Akkerman voorafgaand aan een hoekschop, werd niet opgemerkt door de arbitrage, maar was wel duidelijk te zien op de videobeelden van FOX Sports. Deze beelden gingen zelfs door het hele land. Op basis van de videobeelden en de verklaring van Akkerman heeft de KNVB de Spaanse keepster alsnog gestraft met een lange schorsing.

Ajax en Sarasola kunnen nog in beroep gaan. De schorsing zal betekenen dat Sarasola de eerste zeven wedstrijden van de nieuwe competitie zal moeten missen. De keepster kan wel gewoon in actie komen in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League. De loting daarvan, waarin Ajax debuteert als de nieuwe landskampioen, is morgenmiddag. De kwalificatieronde wordt gespeeld tussen 22 en 28 augustus.

Foto AjaxHeldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)