Ajax komt weer niet verder dan 0-0

Ajax kwam vandaag, net als vorige week, niet verder dan 0-0 thuis tegen csv Apeldoorn. Ajax blijft hiermee met 8 punten op de derde plaatst staan in de competitie. Koploper VVA’71 kwam wel tot winst en heeft nu met 15 punten de volle winst uit 5 wedstrijden. Voor Ajax was het een teleurstellende middag. Het blijkt moeilijk om tegen verdedigend ingestelde ploegen de doorbraak te forceren.

Ajax was zeker veel meer in balbezit dan Apeldoorn. De bezoekers hadden niet de intentie om vol op de aanval te spelen en zakte ver in. Ajax mocht aan de bal, maar kon niet echt door de verdediging heen komen. Dennis Kaars had in de eerste helft een tweetal goede kansen. Die gingen er niet in en zo kon Apeldoorn blijven volharden in hun spel.

Foto’s: Rob van Vliet

In de tweede helft bracht Ajax Laurens ten Heuvel. Hij had een goede invalbeurt, maar kon de beslissing niet forceren. Apeldoorn kreeg zowaar nog een behoorlijke kans toen een verdediger mee inschoof en de bal net naast het doel van Ajax verdween. Dit bleef de ploeg van Bart Logchies echter bespaard. Na negentig minuten was de stand nog steeds 0-0.

Teammanager Jan Fleisman was teleurgesteld na de wedstrijd.
Fleisman:’Deze ploeg kwam niet om aan te vallen en dat ligt ons niet. Het leek wel of ze in een 4-5-1 opstelling speelde, met vijf middenvelders dus. Wij kwamen er niet doorheen en ik vond het soms een zouteloze vertoning.’

Ook was hij niet helemaal tevreden over zijn eigen ploeg.
Fleisman:’Met name in de eerste helft vond ik ons te slap. Als zij zo verdedigend spelen moeten we feller op de bal zijn. Dat deden we heel matig, hoewel het in de tweede helft iets beter ging. Uiteindelijk krijgen zij ook nog een kans en kun je zomaar verliezen. Ik speel liever tegen ploegen die voor de winst spelen. Maar goed, wij moeten er mee om zien te gaan dat we soms verdedigende ploegen tegenover ons krijgen. Volgende week tegen Bennekom kan dat ook zo maar zo zijn. Dan moet je toch zien te scoren.’