Ajax via late penalty van Kharchouch voorbij Breukelen

In een matige wedstrijd tegen Breukelen heeft Ajax uiteindelijk wel de drie punten over de streep getrokken. Op Sportpark de Toekomst won de ploeg van Jorg Smeets met 1-0 door een strafschop ver in de tweede helft van Reda Kharchouch. De Amsterdammers blijven in de zaterdag Hoofdklasse met nog drie duels te gaan in de race voor de nacompetitieplekken.

Doelpuntenmaker Kharchouch, die de wedstrijd vanaf de bank begon, werd door zijn penalty in de 81ste minuut de matchwinner. “Normaal neemt Bilal (el Amrani red.) de penalty’s. Maar ik vond dat ik onder andere door mijn gemiste kansen en mijn afwezigheid van vorige week, wat goed had te maken. Ik eiste de bal op en ik koos voor de andere hoek dan de doelman.”

De vleugelaanvaller zag vanaf de dug-out zijn ploeggenoten een matige eerste helft spelen. Op een schot van rand zestien van El Amrani op de lat na, kon Ajax nauwelijks wat creëren. “Voor de rust was het veel geklungel en in de tweede helft was het veel beter”, aldus Kharchouch die er zelf in de 43ste minuut in kwam.

In het tweede bedrijf was Ajax veel gevaarlijker, maar liet het lang na de score te openen. “Onder andere Akoy raakte de paal en zelf schoot ik twee keer rakelings naast. We maakten het onszelf moeilijk en lieten Breukelen door de gemiste kansen in de wedstrijd.” Bijna kreeg Ajax nog de rekening gepresenteerd, maar Rolf Hazelaar redde goed op een inzet van Tom Kalkhuis.

Met nog tien minuten te gaan ging de bal op de stip nadat Jack van Moerkerk werd gevloerd. Vanaf elf meter schoot Kharchouch onberispelijk raak en het zorgde hiermee voor de enige Ajax-goal. Door de zege houden Kharchouch en consorten hoop op de nacompetitie. “Stiekem hopen we hier nog zeker op. Na die vier nederlagen op rij leken we uitgespeeld, maar er zijn zeker nog kansen. Swift moet bijvoorbeeld nog tegen Spijkenisse. Als Swift dat verliest is er zeker nog kans.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Verslag: Justin Crombeen
Archieffoto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)