Ajax lijdt pijnlijke nederlaag

Ajax heeft vandaag een pijnlijke nederlaag geleden bij Zuidvogels. Na negentig minuten stond er 5-2 op het bord. Ajax blijft hiermee wel bovenaan de ranglijst staan, maar Swift is door een overwinning op DVVA weer op gelijke hoogte gekomen. Mocht dit zo blijven, dan zal er aan het einde van de competitie een beslissingswedstrijd volgen. Zover is het echter nog niet. Zowel Ajax als Swift hebben een zwaar programma voor de boeg. De spanning is ondertussen wel te snijden in de zaterdag eerste klasse A.

Ajax begon vandaag met goede moed aan de moeilijke uitwedstrijd tegen Zuidvogels. Ajax wilde hun eigen spel spelen, maar kwam bedrogen uit. Zuidvogels was sterker en sprong goed om met de kansen. Aan het eind van de eerste helft stond Ajax al met 3-0 achter. Door een benutte strafschop van Cameron werd het nog wel 3-1 en daardoor mocht Ajax hopen dat het tij zou keren in de tweede helft. Maar terwijl Ajax op zoek ging naar de aansluiting, werd het snel in de tweede helft 4-1 voor Zuidvogels. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en kreeg Ajax een gevoelige tik. Michiel Foppen scoorde nog voor de Amsterdammers, maar ook Zuidvogels scoorde nog een keer. Eindstand 5-2.

Trainer Bart Logchies sprak van een terechte nederlaag.

Logchies:’In de eerste helft waren zij gewoon de betere ploeg. Er stond een ploeg tegenover ons die gretig was om de derde periode te winnen. Van onze kant zag ik niet een ploeg die koste wat het kost kampioen wil worden. Erg jammer, want nu ligt alles weer open. Na rust hoopte ik nog dat we aan konden haken, maar toen ie aan de andere kant viel, was het gebeurd. Er zijn nog twee wedstrijden met tegenstanders die nog allerlei belangen hebben, dus het wordt een spannend einde.’

En dat is een understatement. Ajax sloeg zijn slag door de overwinning op Swift drie weken geleden, maar die overwinning is ondertussen een stuk minder waard geworden.