Ajax met negenklapper veel te sterk voor JOS

Het bekeravontuur van JOS Watergraafsmeer is voorbij. Het elftal van Sander Middelbeek toonde tegen Ajax veel strijd en kon de landskampioen in het Olympisch Stadion twintig minuten van scoren af houden. Nadat de ban was gebroken ging het hard en verloor JOS, mede dankzij zes treffers van Arek Milik, met 9-0 van Ajax.

JOS Watergraafsmeer deed het in de openingsfase prima en kon Ajax lang van scoren houden. Het elftal van Frank de Boer had vanzelfsprekend meer balbezit en kreeg ook een aantal mogelijkheden.  Maar JOS-doelman Mitchel Dijkstra wist zich een aantal keer te onderscheiden waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan .

2014-09-23 Training Ajax Toekomst

In de twintigste minuut zocht JOS voor het eerst de weg naar voren en testte Roy Bussman Ajax-doelman Diederik Boer. Na dit harde schot had Ajax vier minuten nodig om het duel te beslissen. In de 21ste minuut strafte Milik een fout van doelman Dijkstra af en was de ban gebroken: 0-1. Twee minuten later kon Andersen alleen richting doel en zorgde de linksbuiten voor de 0-2. Weer een minuut later rondde Milik een assist van Kishna simpel af. Vijf minuten voor rust de eerste echte kans voor JOS. Een voorzet van Paul Bekker werd terug gekopt door Richmond Bossman, de daaropvolgende poging van Arthur van Tefelen belandde helaas over het doel.

Na de onderbreking hield het elftal van Middelbeek een kwartier lang vrij simpel stand en scoorde het zelf bijna. De inzet van Bossman werd echter fraai gekeerd door doelman Boer. In de zestigste minuut liet Milik weer van zich horen en schoot hij zijn derde treffer tegen de touwen (4-0). Twee minuten later tikte Kishna een assist van Milik binnen en stond het 5-0. Twintig minuten voor tijd bracht invaller Queensy Menig de stand op 6-0. In de laatste tien minuten wist Milik een zuivere hattrick te produceren en eindigde het duel uiteindelijk in 9-0.

JOS-trainer Sander Middelbeek keek, ondanks de uitslag, terug op een mooie avond: “In vijf minuten tijd gaven we drie doelpunten weg, waarvan twee cadeautjes. Toen was het al gespeeld. Negen tegendoelpunten is wel teveel, maar de spelers zaten er na een uur helemaal doorheen. Ik hoopte wel op een verdiende eretreffer, maar helaas zat dat er niet meer in. Toch hebben we een mooie avond gehad, en de supporters ook. We gingen met applaus het veld af en dat hebben de spelers verdiend.”