Ajax onderuit bij Sportlust 46

Ajax heeft vandaag een gevoelige nederlaag geleden bij Sportlust 46 in Woerden. In een wedstrijd waar er over en weer veel fouten werden gemaakt stond er na negentig minuten 3-2 voor Sportlust 46 op het bord. Dit betekende weer puntverlies voor Ajax, dat het veldoverwicht dit jaar af en toe moeilijk om kan zetten naar een overwinning. Reden tot paniek is er niet. Ajax staat slechts drie punten achter op de koplopers in een competitie waar de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Een overwinning zou echter wel welkom zijn.

Ajax opende sterk vandaag en kwam al na tien minuten op een 0-1 voorsprong. Hassan Aanzi tekende voor deze goal. Daarna nog een aantal goede kansen, maar een onnodige fout op het middenveld zorgde er in de 20e minuut voor dat Sportlust 46 langszij kwam. 1-1. Nog voor rust dacht Ajax aan een penalty toen Aanzi werd gevloerd in de zestien. De scheidsrechter zag dit echter niet en bij de tegenaanval kreeg Sportlust 46 een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De bal verdween door de muur in het doel en zo keek Ajax bij rust tegen een 2-1 achterstand aan.

Foto’s: Rob van Vliet

In de tweede helft maakte Wouter van der Molen een cruciale fout achterin en kwam de thuisploeg zelfs op 3-1. Ajax was aangeslagen en mocht van geluk spreken dat Sportlust ook niet de 4-1 maakte. Na een kwartier kreeg Ajax weer hoop toen het nu wel een penalty kreeg. Sergio Cameron faalde echter vanaf elf meter en de keeper stopte de inzet. In de 70e minuut zorgde Dennis Kaars wel voor de aansluiting. Na zijn 2-3 was er nog genoeg tijd, maar net als vorige week kon Ajax geen goal meer maken in de slotfase. Een duur puntverlies voor de ploeg van Bart Logchies, die teleurgesteld reageerde.

Logchies:’Dit is zonde. We krijgen wel de kansen, maar winnen niet. Ik moet zeggen dat de tegenstander ook aardige voetballers heeft. Als we dan ook nog individuele fouten gaan maken en zelf niet scoren, tja dan verlies je dus. Ik vind dit trouwens een klasse waar veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. De uitslagen zijn iedere keer weer verassend. Wij horen nog steeds bij de kanshebbers.’

Volgende week mag Ajax het weer proberen, uit bij Dovo. Dinsdag is er eerst nog een interessant potje, als de formatie van Logchies voor de beker op bezoek mag bij AFC zondag.