Ajax onderuit na fantastische comeback van Eemdijk

Ajax heeft op eigen veld vanmiddag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Eemdijk. De ploeg van trainer Jorg Smeets kwam vlak na rust nog op een 2-0 voorsprong, maar werd hierna afgetroefd op vechtlust: 2-4. Door het verlies zakken de Amsterdammers naar plek negen in de zaterdag Hoofdklasse A.

Het was een duel uit de middenmoot van de competitie. Ajax kon bij een zege stijgen naar de subtop en hetzelfde gold voor het Eemdijk van de Amsterdammer Uli Landvreugd. De thuisploeg nam in de eerste paar minuten het initiatief en was gevaarlijk via een aantal voorzetten die voor het doel langs zeilden. De gasten zorgden via een kopbal van Wouter Bout uit een hoekschop voor het eerste wapenfeit. Het eerste bedrijf kende kansen over en weer met Ajax als de betere ploeg.

10102015 Ajax Eemdijk (Cameron)

Eemdijk leed daarentegen vaak balverlies. Joost Heij profiteerde van knullig uitverdedigen en kreeg via rechts de ruimte. De topscorer van Ajax ging voor eigen succes en schoot het leer in het zijnet. Aan de andere kant kon Rogier Gilkes vrij inschieten, maar hij raakte de bal te zacht. Nadat Eemdijk-doelman Gerben Ruizendaal de nodige moeite had met een verraderlijk schot van Sergio Benito Cameron, nam Ajax tien minuten voor rust alsnog de leiding. Uit voorbereidend werk van Lars Middelwijk, opende Siver Abdulrahman de score.

Door een snelle treffer in minuut 52 van Donny van der Dussen leek er na de pauze geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. Niets was minder waar. Binnen enkele minuten stelde Eemdijk orde op zaken via doelpunten van Argjend Selimi en Sjohn van Gulik. Ajax was hierdoor zichtbaar aangeslagen en kwam deze klap niet meer te boven. De bezoekers oogden sterker en wonnen vaak de belangrijke duels. Eemdijk drukte Ajax terug op eigen helft en voor de Amsterdammers zat er niets anders op dan te loeren op de counter.

10102015 Ajax Eemdijk (Van der Dussen)

In de laatste tien minuten trok de promovendus het duel definitief naar zich toe. Klaas Bout liet een kans op de 2-3, na een te zwakke terugspeelbal van Donald Sanches Silva, liggen. Zeven minuten voor tijd bracht Selimi met zijn tweede treffer, de formatie uit Spakenburg-Bunschoten wel voor het eerst aan de leiding. Ajax kon ook na dit doelpunt niets klaarstomen en er hing eerder nog een treffer van Eemdijk in de lucht. Deze kwam er in de blessuretijd. Invaller Quincy Allée raakte de paal, maar in de rebound was de andere invaller Ali Coban er als de kippen bij om de 2-4 tegen de touwen te schieten.

Ajax ging na de 2-1 nederlaag vorige week bij Odin’59, nu dus opnieuw onderuit. De vechtlust ontbrak na de snelle ommekeer van Eemdijk. ”Het geloof was daarna bij ons weg, we durfden helemaal niets meer”, liet Smeets na afloop weten. ”Een mentale tik, maar er zijn gelukkig nog een hele hoop wedstrijden om dit te boven te komen.”

Verslag en foto’s: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)