Ajax verlaat Topklasse met opgeheven hoofd

Ajax heeft het eerste seizoen in de zaterdag Topklasse op een positieve manier af kunnen sluiten. Het doek was al gevallen voor de ploeg van Bart Logchies, maar de laatste competitiewedstrijd werd in Amsterdam met 4-2 gewonnen van Scheveningen.

De thuisploeg begon goed en kwam na een half uur op voorsprong. Vanaf elf meter was het Sergio Cameron die een strafschop verzilverde en de score opende. Scheveningen voetbalde beter, creëerde ook meer kansen, maar het was Ajax dat met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Al snel na rust was het opnieuw raak. Aanvoerder Yuri Rose verdubbelde na twee minuten in de tweede helft de score: 2-0. De middenvelder schoot met scherp en was slechts een paar minuten later opnieuw trefzeker: 3-0.

Pas daarna wist Scheveningen iets terug te doen. Via Samir El Moussaoui kwam het terug tot 3-1, maar verder kwamen de gasten niet. In de blessuretijd completeerde Rose zijn hattrick namens de thuisploeg: 4-1. Het slotakkoord was een minuut later voor Wesley Goeman, die de eindstand uiteindelijk op 4-2 bepaalde.

Met een overwinning verlaat Ajax de Topklasse nog enigszins met opgeheven hoofd. De ploeg van Bart Logchies pakte na de degradatie vier punten uit de laatste twee wedstrijden en is geëindigd op de veertiende plaats. Onder de nieuwe trainer Jorg Smeets zal Ajax volgend seizoen weer actief zijn in de zaterdag Hoofdklasse.

Foto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)