Ajax Vrouwen heeft weinig problemen met ADO Den Haag

Ajax Vrouwen heeft haar vierde overwinning in de BeNe League geboekt. De ploeg van Ed Engelkes was dinsdagavond op de Toekomst met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag, mede dankzij twee doelpunten van Anouk Hoogendijk.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong. Het was verdedigster Hoogendijk die na twee minuten spelen uit een hoekschop de 1-0 binnen kopte. Claudia van den Heiligenberg en Marjolijn van den Bighelaar kregen in de loop van de eerste helft beiden kansen om de score te verdubbelen, maar verzuimden om de genadeklap uit te delen.

Ajax hield ADO Den Haag nog in leven, iets waar de gasten optimaal gebruik van maakten. Drie minuten na rust kwamen de Hagenezen op gelijke hoogte door een kopbal van Lineth Beerensteyn (1-1). Die gelijke stand bleef niet lang op het scorebord staan, want twee minuten na de gelijkmaker bracht Anouk Hoogendijk Ajax met een mooie lob terug op voorsprong.

Ajax Vrouwen - ADO Den Haag

Na ruim een uur spelen besliste Ajax de wedstrijd. Een voorzet van Marlous Pieëte werd matig weggewerkt door ADO-keepster Jennifer Vreugdenhil, waardoor Van den Bighelaar van dichtbij de 3-1 binnen kon tikken. Een eenvoudige overwinning voor de Amsterdammers, die op eigen veld zelden in de problemen waren gekomen.

De ploeg van Ed Engelkes deelt na vijf wedstrijden met twaalf punten de tweede plaats in de BeNe League met FC Twente. De achterstand op koploper Standard Luik bedraagt drie punten. Vrijdag wacht Ajax Vrouwen een uitwedstrijd in België tegen hekkensluiter OH Leuven.