Ajax Vrouwen naar Estland voor kwalificatieronde Champions League

De Ajax Vrouwen strijden tussen 22 en 28 augustus in Pärnu (Estland) om een plek in het het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League. Tijdens de loting vrijdagmiddag in het Zwitserse Nyon werd de kersverse landskampioen ingedeeld in kwalificatiepoule 3, met Standard Luik (België), Rīgas Futbola Skola (Letland) en het organiserende Pärnu JK.

Standard Luik is een oude bekende voor de Amsterdammers. Ajax kwam de Belgische landskampioen (zeven keer achter elkaar) drie seizoenen tegen in de BeNeLeague en won nog nooit. Vijf keer werd er verloren, één keer eindigde het in een gelijkspel (1-1, 2012/13). Rīgas Futbola Skola is vijf keer achter elkaar kampioen van Letland geworden, Pärnu JK werd de afgelopen acht seizoenen landskampioen van Estland.

De UEFA Women’s Champions League wordt niet alleen het Europese debuut van Ajax, maar ook dat van de nieuwe hoofdtrainer Benno Nihom, die Ed Engelkes heeft opgevolgd. Alle groepswedstrijden worden in Pärnu, in het zuidwesten van Estland, gespeeld. Het definitieve speelschema volgt later pas. De groepswinnaar plaatst zich voor de knock-outfase, waarin de 32 beste clubs tegen elkaar strijden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)