Ajax Vrouwen openen Eredivisie met zege op Achilles’29

De Ajax Vrouwen zijn het seizoen, dat in teken staat van de titelprolongatie, goed gestart. Na plaatsing voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League werd in de eerste competitiewedstrijd Achilles’29 verslagen. Internationals Liza van der Most en Desiree van Lunteren waren trefzeker voor de landskampioen: 2-0.

Ajax begon matig aan het duel. De ploeg van Benno Nihom, die als hoofdcoach zijn competitiedebuut beleefde, speelde net een tempo te laag. Daardoor bleef Achilles’29 vrij gemakkelijk overeind. Pas na 25 minuten veerde het Amsterdamse publiek voor het eerst op na een afgemeten corner van Marjolijn van den Bighelaar, maar Desiree van Lunteren mikte niet goed met haar kopbal.

Het was het startsein voor een betere fase, waarin Achilles’29 verscheidende keren met de schrik vrij kwam. Zo kregen onder meer Van Lunteren en Inessa Kaagman aardige mogelijkheden op de 1-0, maar de afronding was telkens niet zuiver genoeg.

Ook na rust had Ajax in eerste instantie moeite om de kansen af te maken. Aanvalster Toni Payne treuzelde te lang voor het vijandelijke doel en zag Achilles-keepster Jade Adan de bal van haar voet afsnoepen. In de 64ste minuut was het alsnog raak voor de thuisploeg nadat een schot van Liza van der Most van richting werd veranderd: 1-0. Vlak voor tijd bepaalde Van Lunteren de eindstand op 2-0. Nadat Melissa Evers Ajacied Payne vasthield in het strafschopgebied en rood kreeg, besliste de middenveldster vanaf de penaltystip het duel.

“We hebben zware weken gehad en dan is de opdracht simpel: winnen en heel blijven”, zei een tevreden Nihom na afloop. “In de eerste helft speelden wij te statisch en kwamen we er moeilijk doorheen. Na rust deden we het beter en bewogen we ook goed zonder bal. Uiteraard hadden wij meer kunnen scoren, maar dat gaat vanzelf komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie.

Foto’s AjaxHeldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)