Ajax Vrouwen starten play-offs bij ADO Den Haag

Terwijl er nog drie wedstrijden zijn te spelen, heeft de KNVB het speelschema voor de play-offs in de eredivisie vrouwen bekend gemaakt. Koploper Ajax begint de eindstrijd met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op 21 april. De beslissende fase wordt op 26 mei afgesloten in Eindhoven tegen PSV.

De teams nemen bij aanvang van de play-offs de helft van het aantal punten van de ranglijst mee. Halve punten worden naar boven afgerond. Het doelsaldo wordt niet meegenomen en is bij aanvang van de play-offs voor ieder team weer gelijk. In de play-offs wordt een hele competitie (zes wedstrijden) tegen elkaar gespeeld, waarbij de teams twee keer tegen elkaar spelen.

Ajax is momenteel nog de ongeslagen koploper in de eredivisie. De voorsprong op achtervolger FC Twente bedraagt negen punten. Dat zouden er op dit moment dus vijf zijn voor de play-offs. In de laatste drie speelronden treft de ploeg van de scheidende trainer Ed Engelkes deze maand nog Achilles ’29 (17 maart), PSV (24 maart) en ADO Den Haag (31 maart). Na een pauze van drie weken gaan de play-offs dan met onderstaand speelschema verder.

Vrijdag 21 april ADO Den Haag – Ajax
Vrijdag 28 april Ajax – PSV
Vrijdag 5 mei FC Twente – Ajax
Vrijdag 12 mei Ajax – FC Twente
Vrijdag 19 mei Ajax – ADO Den Haag
Vrijdag 26 mei PSV – Ajax

Foto boven: Ajax Heldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)