Home / Algemeen / Ajax Vrouwen starten play-offs met zege op ADO Den Haag

Ajax Vrouwen starten play-offs met zege op ADO Den Haag

Voor de derde keer in korte tijd (competitie, beker en nu play-offs) zijn de Ajax Vrouwen te sterk gebleken voor ADO Den Haag. De ploeg van Ed Engelkes opende de play-offs voor de strijd om de landstitel met een krappe 0-1 overwinning. Marjolijn van den Bighelaar was met het enige doelpunt van de avond de matchwinner.

De eerste helft in Den Haag was niet spectaculair. Ajax had meer balbezit, maar wist hier weinig dreiging uit te creëren. Verder dan een hoog afstandsschot van Loïs Oudemast en even later Marjolijn van den Bighelaar kwamen de Amsterdammers. Aan de andere kant werd keepster Eli Sarasola ook amper op de proef gesteld door de thuisploeg.

Na de rust ging het beter voor de gasten. Nadat eerst een schot van de opkomende Davina Philtjens werd gekeerd door doelvrouw Jennifer Vreugdenhil, was het met een uur op de klok wel raak. Op aangeven van Desiree van Lunteren kwam Van den Bighelaar goed naar binnen, die de bal laag in de verre hoek plaatste: 0-2. Vlak daarna scheelde het weinig of Van Lunteren had zelf de 0-2 gemaakt. Haar schot werd van de lijn gehaald.

ADO Den Haag kwam er in het laatste half uur af en toe dreigend uit, al wist de defensie van Ajax op tijd de angel uit deze aanvallen te halen. Het kleine verschil van één doelpunt bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning. Met nog vijf wedstrijden in de play-offs hebben de Amsterdammers een voorsprong van vijf punten op achtervolger FC Twente (dat won met 0-1 van PSV).

Archieffoto boven: AjaxHeldinnen

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)