Home / Algemeen / Ajax Vrouwen verpletteren PSV voor plek in bekerfinale

Ajax Vrouwen verpletteren PSV voor plek in bekerfinale

De Ajax Vrouwen hebben zich op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. Op het eigen Sportpark De Toekomst was de ploeg van Ed Engelkes met 5-1 veel te sterk voor PSV. Tessel Middag, die haar honderdste wedstrijd voor de Ajacieden, had hier met twee treffers een groot aandeel in, waarmee de Amsterdammers zich hebben geplaatst voor de finale op 28 mei in Den Haag.

Zowel Middag als invalster Liza van der Morst speelde voor de honderdste keer in het shirt van Ajax. De middenveldster nam de ploeg meteen op sleeptouw en opende na een half uur de score. Vanaf de rand van het strafschopgebied krulde Middag de bal op fraaie wijze in de verre kruising: 1-0. Dat terwijl Ajax een matige eerste helft speelde en pas in het tweede bedrijf haar echte klasse toonde.

In de tweede helft werd PSV namelijk volledig overlopen door de Amsterdammers. Binnen tien minuten na de hervatting leverde dit al de 2-0 op door een treffer van Marjolijn van der Bighelaar. Toen Eshly Bakker na ruim een uur spelen de 3-0 binnen kopte, was de wedstrijd beslist. Tien minuten voor tijd deden de Eindhovenaren nog wat terug via Siska Folkertsma (3-1), maar dichterbij kwam PSV niet meer.

Een paar minuten na de eretreffer herstelde invalster Mandy Versteegt de voorsprong weer naar drie doelpunten, waarna het slotakkoord voor jubilaris Middag was. Zij bepaalde in de blessuretijd de eindstand op een afgetekende 5-1 overwinning, waar op basis van de tweede helft niets op af te dingen viel. Ajax was simpelweg een maatje te groot voor de competitiegenoot.

De dubbel lonkt nog altijd voor de Amsterdammers. In de competitie gaat Ajax nog steeds met een voorsprong van acht punten op FC Twente aan de leiding en op 28 mei wacht de bekerfinale. Daarin wordt ADO Den Haag of stadsgenoot Buitenveldert de tegenstander.

Foto boven: KNVB