Ajax Vrouwen verslaan PSV in jubileumduel

De Ajax Vrouwen hebben de honderdste officiële wedstrijd kunnen vieren met een overwinning op PSV. Een discutabel doelpunt van Merel van Dongen op slag van rust was voor de Amsterdammers genoeg om de koppositie in de Eredivisie te behouden: 1-0.

Op het eigen Sportpark de Toekomst waren maar liefst 1800 toeschouwers aanwezig voor het jubileumduel van Ajax. De thuisploeg begon ook meteen goed aan de wedstrijd en kreeg enkele mogelijkheden om de score te openen. Een kopbal van Inessa Kaagman en een schot van Tessel Middag gingen echter over het Eindhovense doel.

Ajax Vrouwen - PSV

Na ruim twintig minuten nam PSV de regie over, maar ook nog zonder een doelpunt te maken. Sisca Folkertsma schoot voorlangs en Ajax-keepster El Sarasola moest zich strekken om een vrije trap op de lat te tikken. Op slag van rust kwam Ajax toch op voorsprong. Een afstandsschot van Merel van Dongen werd door keepster Angela Christ uit het doel gehouden, alleen was de bal volgens de arbitrage al over de achterlijn geweest. De protesten van PSV mochten niet baten, waardoor Ajax met een 1-0 voorsprong de kleedkamers op kon zoeken.

Na de hervatting had Tessel Middag de voorsprong voor de thuisploeg kunnen verdubbelen. Nu spatte het harde schot van de middenveldster echter op de lat uiteen. Door het slordige spel van Ajax kreeg PSV vertrouwen dat er nog wat te halen viel in Amsterdam. Het leidde echter niet tot grote kansen van de Eindhovenaren. Met aanvallende wissels probeerde Ajax-trainer Ed Engelkes de wedstrijd nog vlak voor tijd in het slot te gooien, maar dat was niet meer nodig. De 1-0 bleef op het scorebord staan.

Zo boekte Ajax een belangrijke zege op PSV door een discutabel doelpunt van Merel van Dongen. De Amsterdammers behouden de koppositie in de Eredivisie, alleen heeft achtervolger FC Twente minder verliespunten. De regerend landskampioen heeft vier punten minder, alleen nog wel twee wedstrijden tegoed. Over twee weken gaat Ajax op bezoek bij laagvlieger SC Heerenveen.