Ajax zet KFC eenvoudig aan de kant en bekert ronde verder

Zaterdag hoofdklasser Ajax heeft zonder moeite KFC uitgeschakeld in de tweede ronde van de districtsbeker. Op sportpark de Toekomst werd de zondag derdeklasser met 6-0 verslagen. De ploeg van Jorg Smeets drong zo eenvoudig door tot de laatste 32 van het bekertoernooi.

Ajax domineerde zoals verwacht vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd. De ploeg had veel balbezit tegen een KFC wat inzakte en op eigen helft speelde. Toch was de eerste grote kans na acht minuten voor de bezoekers. Spits Ronald Molenaar werd op de zestien goed aangespeeld door middenvelder Jordi Wigman maar hij zag zijn schot rakelings over gaan. Vervolgens nam Ajax het heft volledig in handen en dit leidde in de dertiende minuut tot de eerste goal. Een goede loopactie van middenvelder Raymon Lagerburg werd met een prachtige pass op waarde geschat door Kenneth Misa-Danso. Lagerburg nam de bal met gevoel op de slof en liet KFC-doelman Sem Bolt kansloos.

HAV-Article-Ajax-KFC-Zoolingen-1

Een paar minuten later is het bijna weer raak. Eerst ging een schot van Misa-Danso via een been van KFC over en vervolgens moest Bolt ingrijpen op een kopbal van verdediger Peter Post. Na iets meer dan een kwart wedstrijd verdubbelde Ajax dan wel de voorsprong. Een goede actie op links van Tonnie Cusell werd door spits Reda Kharchouch met een lage schuiver in de hoek afgerond.

HAV-Article-Ajax-KFC-Kharchouch-1

Na deze goal ging het tempo iets omlaag en werd de druk op KFC minder. Toch had Cusell Ajax nog voor rust tot twee keer toe op 3-0 moeten zetten. Eerst besloot hij na een goede actie voor te geven in plaats van zelf te gaan en vervolgens stiftte hij oog-in-oog met Bolt de bal langs de verkeerde kant van de paal. KFC liet zich in de laatste minuut van de eerste helft pas weer zien maar een schot van Wiegman kon eenvoudig worden gevangen door Ajax-keeper Rolf Hazelaar.
HAV-Article-Ajax-KFC-Cussel-2

Na de rust volgde hetzelfde spelbeeld en was het wachten tot Ajax het duel definitief op slot gooide. Dit gebeurde na vijf minuten toen Lagerburg op fraaie wijze voor zijn tweede van de middag tekende. Kharcouch bediende Lagerburg met een goede steekpass en de middenvelder rondde met een geplaatste bal in de bovenhoek knap af. Ruim vijf minuten later moest Bolt lossen op een schot van Kharcouch maar liet Lagerburg de kans op een hattrick liggen door de rebound over te schieten.

HAV-Article-Ajax-KFC-Soenarto-1

KFC was het even helemaal kwijt en mocht van geluk spreken dat Kharchouch de lat raakte op aangeven van de mee opgekomen Post. Een kwartier na rust beloonde Cusell zichzelf dan eindelijk met een treffer. De rappe buitenspeler passeerde Wigman op rechts buitenom en verschalkte Bolt met een schot in de verre hoek. Twintig minuten voor tijd hielp diezelfde Bolt Ajax een handje door een corner onder zich door te laten glippen. Post profiteerde optimaal van de blunder en tikte simpel binnen.

HAV-Article-Ajax-KFC-Cussel-4

Het slotakkoord was uiteindelijk voor Kharchouch. De aanvalsleider passeerde op links een KFC verdediger, trok naar binnen en rondde met een beheerst schot in de verre hoek af. Ajax drong verder niet meer aan en KFC was niet bij machte om nog gevaarlijk te worden voor het doel van Hazelaar.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Ricky SportPhotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)