Home / Algemeen / Alex Sacca stopt bij Ajax, Schmitz eerste doelman

Alex Sacca stopt bij Ajax, Schmitz eerste doelman

Bart Logchies, trainer van Topklasser Ajax, heeft de knoop doorgehakt met betrekking de plaats onder de lat. Logchies begon met drie keepers aan de voorbereiding en koos onlangs definitief voor Maurits Schmitz. Voor Alex Sacca was dat onder andere de reden om te stoppen.

Logchies: “We hebben de voorbereiding een beetje verlengd. Ze hebben allemaal een wedstrijd in de competitie of KNVB beker mogen spelen en op basis daar van heb ik mijn keuze gemaakt. Danny Been keepte tegen Barendrecht, Schmitz tegen De Valk (KNVB beker, red) en Alex Sacca stond tegen Spakenburg onder de lat.”

Danny Been was de afgelopen jaren de eerste keus in Amsterdam maar moet u genoegen nemen met een plaats op de bank en zijn wedstrijden in het tweede. Logchies: “Hij keept nu twee wedstrijden in het tweede en dan zit hij weer twee keer op de bank. Hij wisselt dat af met Dirk Roelofsen (overgekomen van VVOG, red.)”

Foto Rob van Vliet: Alex Sacca is inmiddels gestopt bij Ajax
Foto Rob van Vliet: Alex Sacca is inmiddels gestopt bij Ajax

De derde doelman waar Logchies uit kon kiezen is Alex Sacca. Nadat de oefenmeester voor Schmitz had gekozen besloot Sacca te stoppen. Logchies: “ Alex heeft het erg druk met zijn werk. Hij heeft een eigen restaurant in Amstelveen en kon op maandag nooit trainen. Toen hij hoorde dat hij geen eerste keeper werd besloot hij te stoppen.”

Zaterdag in de uitwedstrijd tegen Lisse staat Schmitz, die de overstap van Jong Ajax naar de amateurs maakte, dus onder de lat.

Foto’s Rob van Vliet/Ajaxamateurs.nl

Send this to a friend