Home / Algemeen / Alje Wiltenburg (De Dijk) tot eind van het seizoen uitgeschakeld

Alje Wiltenburg (De Dijk) tot eind van het seizoen uitgeschakeld

Voor Alje Wiltenburg lijkt het seizoen nu al zo goed als voorbij. De verdediger van De Dijk moest afgelopen weekend de strijd al na een kwartier spelen staken met een achillespeesblessure. “Ik kreeg de bal aangespeeld en wilde openen op de keeper. Vervolgens voelde ik enorm veel pijn bij mijn kuit en dacht ik dat ik een schop had gekregen. Toen ik vervolgens om mij heen keek was er niemand in de buurt en dan weet je eigenlijk al meteen dat het foute boel is.”

Wiltenburg werd meteen naar het ziekenhuis gebracht waar hij het slechte nieuws te horen kreeg. “In het ziekenhuis zeiden ze eigenlijk meteen dat het afgescheurd was. Ze hebben er toen een spalk om gedaan maar nog niet geopereerd omdat er geen orthopeed aanwezig was. Yannick de Wit had me toen het nummer van een orthopeed gegeven in Amsterdam en vervolgens ben ik maandag snel geopereerd.”

Voor Wiltenburg zit er nu niets anders op dan zich het komende seizoen te richten op revalideren. “Normaal staat er zes tot negen maanden voor. Ik hoop natuurlijk dat ik aan het einde van het seizoen nog wat minuten kan maken, maar dat zal allemaal af hangen van hoe snel het herstelt. De komende zes weken zit mijn been nog in het gips. Gelukkig heb ik wel krukken zodat ik nog wel wat kan rondlopen.”

Foto Rob Beense; Alje Wiltenburg moest met een gescheurde achillespees al vroeg de wedstrijd verlaten
Foto Rob Beense; Alje Wiltenburg moest met een gescheurde achillespees al vroeg de wedstrijd verlaten

Het nieuws over de blessure van Wiltenburg ging als een lopend vuurtje rond en de verdediger heeft dan ook veel steunbetuigingen gehad. “Ik heb heel berichten gehad en dat vond ik echt super tof.” Zonder de verdediger speelde De Dijk ondanks een vroege 2-0 voorsprong alsnog gelijk tegen De Meern, waardoor Wiltenburg in twee opzichten een pijnlijk weekend beleefde. “Dat is dubbel zuur. Je hebt al veel pijn van de blessure en dan verspeel je ook nog belangrijke punten. Je staat 2-0 voor dus je denkt niets aan de hand en uiteindelijk speel je nog gelijk dat is echt zonde.”

Wiltenburg Gips

Door het gelijkspel is de achterstand op koploper Westlandia inmiddels opgelopen tot zeven punten. “Zij blijven maar winnen dus het zal lastig worden maar zeg nooit nooit.”

Naast Wiltenburg moest ook Schilder vroegtijdig de strijd staken met een blessure, waardoor de personele problemen bij De Dijk alleen maar oplopen. “Afgelopen weekend misten we ook weer negen spelers. Gelukkig is Robert Verschraagen weer terug en kan ook Maarten Woudenberg binnenkort weer minuten maken. We hebben genoeg goede spelers dus ik denk dat we het wel kunnen opvangen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto Rob Beense

Send this to a friend