Almeerse clubs komen niet tot winst in 4G

Sporting Almere heeft het eerste competitieduel in de vierde klasse G met ruime cijfers verloren. De formatie van Igor van Gelderen ging zondag met 5-1 onderuit bij BFC. AS’80 en Forza Almere verloren ook. Alleen Waterwijk wist een punt te pakken.

De Almeerders kwamen al twee minuten op een 1-0 achterstand, maar via Nikkei Schenk werd het nog voor de rust gelijk. De spits van Sporting kon echter niet voorkomen dat BFC in het tweede bedrijf uitliep naar 5-1. “Bij zowel de 2-1 als de 3-1 stonden wij niet goed te dekken. Tot twee keer toe werden we afgetroefd in de lucht”, aldus Van Gelderen.

Ondanks de ruime nederlaag heeft de coach vertrouwen in zijn ploeg. “BFC komt uit de derde klasse. Toch was de wedstrijd tot aan de 80e minuut in evenwicht. Mijn team heeft laten zien dat het de potentie heeft om mee te doen in deze klasse.”

Ook stadsgenoot AS’80 kwam zondagmiddag niet tot winst. De formatie van Sandor Augustijn verloor met 4-0 van ASV’65. “Dit is echt een aderlating. ASV was veel agressiever”, zei Augustijn. “Binnen vijf minuten keken wij al tegen een 1-0 achterstand aan.”

AS’80 eindigde het duel ook nog met tien man, omdat keeper Ruben van Koldenhoven een rode kaart kreeg. De doelman kreeg rood na een overtreding. “Het zat vandaag niet mee. We kregen voldoende mogelijkheden om te scoren. Marco Brandenburg miste zelfs nog vanaf elf meter. Door deze nederlaag staan wij weer met beide benen op de grond.”

Ook de twee andere Almeerse clubs uit deze poule kwamen in het openingsweekend niet tot winst. Forza Almere verloor met 6-4 van Achterveld en Waterwijk speelde met 1-1 gelijk tegen Amsvorde.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4G.

Foto Robert Verboom: Sporting trainer Igor van Gelderen en Danny Schenkel, coach van BFC.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!