Home / Algemeen / Almere wint bij De Posthoorn en is klaar voor derby tegen Waterwijk

Almere wint bij De Posthoorn en is klaar voor derby tegen Waterwijk

In de derde klasse C zaterdag moest Almere aantreden tegen De Posthoorn. De ploeg van coach Maurice Ligeon was  de betere ploeg, maar ondervond veel hinder van het vaak te harde spel van de thuisclub. Het werd uiteindelijk 1-4 voor  Almere. Volgende week staat de derby met Waterwijk op het programma.

Het werd een stevig duel waarin FC Almere blij mocht zijn dat er maar een speler met een flinke blessure het veld moest ruimen, Tim Portengen was de klos en kreeg vlak voor de rust een gemen trap dat verder spelen onmogelijk was. Gelukkig stond hij halverwege de eerste helft wel aan de basis van het eerste doelpunt van Almere. Portengen zette goed door en bediende Leroy van Zwam op maat en deze maakte geen fout 0-1.

De thuisclub dat zeer kort dekte en er vaak te hard inging was ook wel voor het Almere doel te vinden maar achterin waren  Haselbekke en Portengen de leiders die de organisatie goed in handen hadden. In de veertigste  minuut dan toch die forse overtreding op  Portengen en kon hij niet verder, na een bezoek in het ziekenhuis viel het uiteindelijk nog wel mee maar of hij aanstaande zaterdag in de derby tegen Waterwijk kan spelen is hoogst twijfelachtig. Coach Ligeon moest noodgedwongen het team wat omzetten maar dat pakte goed uit. Vlak voor de rust kwam dan ook de bevrijdende 0-2 door Jordy Fernhout die uit een hoekschop keurig afrondde.

Het meespelen van  Tim Portengen tegen Waterwijk is nog onzeker
Het meespelen van Tim Portengen tegen Waterwijk is nog onzeker

Na de thee bleef het wel een pittige strijd waarin Almere de beste kansen kreeg, alweer uit een hoekschop  kon FC Almere derde goal produceren toen de meegekomen Erwin Haselbekke al koppend zijn ploeg op 0-3 zette.  Nog was de koek niet op want Posthoorn werkte veelal te slordig weg en  Almere profiteerde daar gretig van, een mooie aanval door het midden lag hieraan ten grondslag en was het Mike de Blieck die doeltreffend was 0-4.

Dat het in de slotfase nog 1-4 werd was niet meer van belang en deed Almere met deze uitslag goede zaken, ook gezien door dat de concurrentie ook punten verspeelde en de ploeg van Maurice Ligeon nu derde op de ranglijst staat. Tevens pakte men de koppositie in de derde periode.  Mooie vooruitzichten dus voor FC Almere dat zaterdag stadgenoot Waterwijk ziet verschijnen. Een derby die zeer belangrijk is voor beiden partijen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C

Verslag Herman de Wit

Send this to a friend