Amstelveen houdt tegen Ouderkerk hoop op kampioenschap levend

Het is misschien tegen beter weten in, maar door de 0-2 overwinning op Ouderkerk heeft Amstelveen nog altijd een kans op het kampioenschap in de zaterdag derde klasse C. De ploeg van Radjin de Haan moet hopen dat Loosdrecht nog enkele misstappen begaat om de zeven punten voorsprong weg te geven – met op de laatste speeldag een onderling duel – en zelf winnen. Dat deden de Amstelveners ook eenvoudig op bezoek bij de laagvlieger.

Al na vijf minuten was het verschil gemaakt. Een goede actie van Mike van den Steenhoven bracht hem in het strafschopgebied, waar hij onderuit werd gehaald door Dion Ploeger. De toegekende strafschop werd door Maarten Zwaan onberispelijk binnen geschoten, doelman Rene de Jong was kansloos: 0-1. Amstelveen dacht met veel balbezit Ouderkerk te kunnen overrompelen, maar de gasten waren slordig in de passing en Ouderkerk wist Amstelveen goed tegen te houden. Zo bleef de schade beperkt bij 0-1 halverwege.

Dion Ploeger en Patrick Spitteler

Na de rust had Amstelveen een aantal mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Robert Lesmeister en Dirk Franken slaagden er echter niet in om de bal achter De Jong te krijgen. Aan de andere kant probeerde de snelle Thorben Krenten een aantal keer de verdediging te omspelen, alleen bleef de gelijkmaker uit. Vlak voor tijd gooide Amstelveen de wedstrijd in het slot. Een hoekschop van Patrick Duarte werd door Dennis Spitteler binnen gekopt: 0-2. Sander Couperus had namens de thuisploeg nog een goede kans voor de aansluitingstreffer, maar Mike Lesmeister voorkwam een doelpunt voor Ouderkerk. Het bleef uiteindelijk ook bij 0-2.

7P9K2883

“De overwinning was verdiend voor Amstelveen, maar toch had ik steeds het gevoel dat er misschien wel iets te halen viel”, zei Ouderkerk-trainer Lex van der Horst na afloop. “De komende weken zijn belangrijk voor ons. Door overwinningen van Eemnes en RKAVIC schuift alles onderin in elkaar. Met drie teams op zeventien punten en wij maar twee punten meer, moeten we nog oppassen.”

7P9K2909

Amstelveen moet nog hopen dat de achterstand van zeven punten in de laatste vier wedstrijden van de competitie kan worden goedgemaakt op koploper Loosdrecht. “Wij moeten in ieder geval onze wedstrijden blijven winnen om te zorgen voor een periodetitel om de nacompetitie in te gaan en we blijven hopen op een misstap van Loosdrecht”, aldus trainer Radjin de Haan. “Maar ja, wij hebben het zelf weggeven en Loosdrecht blijft zijn wedstrijden winnen. We gaan het zien in de komende weken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)