Amstelveen nog twee duels van tweede klasse

Amstelveen Heemraad heeft op overtuigende wijze de finale van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse gehaald. De ploeg van Radjin de Haan won met 4-0 van IJFC en mag zich op gaan maken voor een dubbele confrontatie met AH’78 uit Huizen.

De eerste helft was het IJFC die druk wilde uitoefenen op Amstelveen. Geen rust om op te bouwen en zeker geen rust om het spel te maken. Amstelveen liet het over zich heenkomen en gaf geen kansen weg. Ruben van Rooijen had de grootste kans, maar had teveel tijd nodig om Alex Sacca te verschalken. Ook schoten vanaf de tweed lijn waren bijna niet gevaarlijk. Amstelveen wist het geduld op te brengen om af te wachten en was met speldenprikken soms gevaarlijk.

28052016 Amstelveen IJFC Hans van Beek 1

Halverwege de eerste helft was het Maarten Zwaan, die Tim Boelrijk alleen voor keeper Michael Maaswinkel zette, maar deze blijf op de been en wist de inzet van Boelrijk te keren. Kort voor rust viel alsnog de goal. ;Met een snelle counter werd Tim Boelrijk weggestuurd en hij hield het overzicht, legde breed af op de opgekomen Quinty Uljee en deze wist simpel binnen te schieten. Met een 1/0 stand gingen beide ploegen de rust in. Amstelveen stond toen op een 3-0 voorsprong over beide wedstrijden gerekend.

28052016 Amstelveen IJFC Hans van Beek 3

Na rust was het snel gedaan. De eerste inzet was van IJFC, maar Alex Sacca was scherp en wist de inzet te keren. Na elf minuten was het Michael Coster die de beslissing bracht. Hij speelde zich vrij en van 20 meter was hij doeltreffend. Met een 2-0 voorsprong was het beslist en kon Amstelveen zich opmaken voor de finale. De derde en vierde treffer waren voor de statistieken, maar wel heel mooi. 3-0 werd het door Robert Lesmeister, die goed controleerde en knap binnenschoot. Mike van den Steenhoven mocht kort voor tijd alleen op Maaswinkel en scoorde simpel de 4-0.

28052016 Amstelveen IJFC Hans van Beek 4

Met de 4-0 overwinning bereikt Amstelveen de finale voor promotie en treft AH’78, die met 2x 4-1 afrekende met TOV. AH´78 was in de competitie 2x te sterk voor Amstelveen, dus kan de ploeg van Radjin de Haan aan de bak volgende week. Eerst spelen beide ploegen in Huizen om op 11 juni in Amstelveen het af te maken.